• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Uluabat Gölü için turizm projesi belirlendi

Uluabat Gölü için turizm projesi belirlendi
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uluabat'ı Karacabey'e bağlayan 38 kilometre uzunluğundaki Kocadere Irmağı'nın temizlenerek turizme açılmasıyla, bölgenin bu güzelliklerinin dünya ile paylaşılacağını belirtti.

Uluabat Gölü için turizm projesi belirlendi

Başkan Altepe, Uluabat Gölü'nün Kocadere Irmağı ile Karacabey Boğazı'na bağlanarak doğal bir marinaya dönüştürülmesi için yapılacak çalışmalarla ilgili yol haritası belirlemek için bölgede incelemelerde bulundu.

Başkan Altepe ve beraberindeki heyet, Uluabat ve Karacabey bölgesinde ırmaktan ve havadan incelemelerde bulundu. Karacabey Boğazı'ndan Uluabat Gölü'ne bağlanan Kocadere Irmağı'nda tekneyle de incelemelerde bulunan Başkan Altepe, yaklaşık 38 kilometre uzunluğundaki ırmağın temizlenip, düzenlenerek turizm bölgesi haline getirileceğini söyledi. Irmak boyunca kıyı şeridi ve köprü geçişlerinde yapılması gereken çalışmalar, ırmağın temizliği, kıyıların düzenlenmesi ve Uluabat Gölü'ne bağlantıyla ilgili gerekli çalışmalar için gözlemler yapıldı.

Başkan Recep Altepe, Bursa'nın bir turizm kenti olması yolunda çalışmaların aralıksız devam ettiğini kaydetti.

Uluabat'ı Karacabey'e bağlayan 38 kilometre uzunluğundaki Kocadere Irmağı'nın temizlenerek turizme açılmasıyla bölgedeki güzelliklerin dünya ile paylaşılabileceğinin altını çizen Başkan Altepe, "Bu büyük proje Karacabey sınırları ile birlikte Bursa'nın sahil şeridi olan Mudanya'yı da ilgilendiriyor. Tüm bu sınırları turizme açacak proje ile ilgili altyapı çalışmalarının başlatılması için Mudanya ve Karacabey Belediye Başkanları, BUSKİ ve DSİ yetkililerinin yanı sıra konusunda uzman kişi ve kurumlarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz öncelikle bir yol haritası belirlemek. Bunun için Karacabey Boğazı'ndan Kocadere Irmağı ve Uluabat Gölü'ne kadar tüm güzergahı detaylıca inceliyoruz. Bursa'nın marka bir dünya kenti olması yolunda Uluabat Gölü ve civarı önemli bir değer." diye konuştu.

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç ise bu projenin Uluabat ve Karacabey'in yanı sıra tüm Bursa'ya hatta ülke turizmine katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Uluabat ve civarındaki doğal güzelliklerin turizme açılmasıyla birlikte dünya ile paylaşılacağını ifade eden Koç, bunun sosyo-ekonomik açıdan tüm bölgeye önemli faydalar sağlayacağını kaydetti.

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk de projenin bölge ve Bursa turizmiyle birlikte ülke turizmine de önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Bursa'nın sahilleriyle birlikte Uluabat Gölü gibi önemli bir bölgenin doğal marina olarak turizme kazandırılmasının kent sınırlarını aşan dünyaya mal olacak bir proje olduğunu dile getiren Aktürk, Mudanya belediyesi olarak bu projesiyle ilgili üzerlerine düşeni yapacaklarını sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim