• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Uluabat Gölü, Marmara'ya bağlanacak

Uluabat Gölü, Marmara'ya bağlanacak
Bursa Büyükşehir Belediyesinin, Uluabat Gölü ile Karacabey Boğazı'nı birbirine bağlayan Kocadere'yi tekne gezileriyle turizme kazandırma doğrultusunda yürütülen çalışmalarda kullanılmak üzere Amerika'dan airbot getirttiği bildirildi.

Uluabat Gölü, Marmara'ya bağlanacak

Bursa Büyükşehir Belediyesinin, Uluabat Gölü ile Karacabey Boğazı'nı birbirine bağlayan Kocadere'yi tekne gezileriyle turizme kazandırma doğrultusunda yürütülen çalışmalarda kullanılmak üzere Amerika'dan airbot getirttiği bildirildi.

Proje kapsamında, Uluabat Gölü'nü Karacabey Boğazı'nı birbirine bağlayan Kocadere'yi tekne gezileriyle turizme kazandırma hedefi doğrultusunda, çalışmalarda kullanılmak üzere Amerika'dan Airbot getirildi. Bataklık ve sazlıklarda da gitme kabiliyeti olan Airbot'la Gözyazı'da deneme seferi yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin turizmden hak ettiği payı alması için gerekli her türlü argümanı kullanacaklarını söyledi.

Bursa'nın turizmden daha fazla pay alabilmesi için tarihi ve kültürel mirasın yanında dağ, ova, göl ve şelale gibi kentin doğal kaynaklarını etkin bir şekilde kullanmayı hedefleyen yerel yönetimler harekete geçti. Uluabat Gölü'nü turizme açmayı planlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, konuyla ilgili olarak DSİ başta olmak üzere ilgili kurumlarla işbirliği yaptı. Belediye, Uluabat Gölü ile Karacabey Boğazı'nı birbirine bağlayan 38 kilometre uzunluğundaki Kocadere'yi tekne turları ile turizme kazandırmayı amaçlıyor.

Kocadere üzerinde inceleme gezisine çıkan, ancak akıntı ve dip dolgu malzemeleri yüzünden fazla ilerleme imkanı bulamayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, çalışmalarda kullanılmak üzere Amerika'dan Airbot getirtti. Bataklık başta olmak üzere her türlü kaygan zeminde hareket kabiliyeti bulunan bot, Gölyazı'da suya indirildi. Airbot'un deneme turuna katılmak için Gölyazı'ya gelen Altepe, Mudanya Yelken Kulübü Başkanı Taner Tümer Dirim ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, BUSKİ genel müdür yardımcıları İsmail Yılmaz ve Güngör Gülenç, İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan ile birlikte airbota bindi. Yaklaşık yarım saat boyunca gölde incelemelerde bulunan Başkan Altepe, bölgeyi turizme kazandırmakta kararlı olduklarını vurguladı.

Kocadere airbotlarla turizme kazandırılacak

Uluabat Gölü çevresinin, tarih ve turizm açısından ender bulunan bir bölge olduğunu ifade eden Altepe, "Az ileride Issız Han var. Yine 8 bin 500 yıllık tarihi geçmişi olan arkeolojik bölge hemen yanımızda. Böylesi bir zenginliği turizme kazandırmak için her türlü argümanı kullanıyoruz. Bu bölgeyi tekne gezileriyle turizme açma yönündeki çalışmalarımız kapsamında Amerika'dan özel bir tekne getirdik. Bu tekne ile her türlü ortamda ilerleme şansı bulacağız. Önümüzdeki günlerde bir tane daha airbot gelecek ve çalışmalarımıza hız vereceğiz. " diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim