• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Uludağ teleferiği Bursa merkeze inecek

Uludağ teleferiği Bursa merkeze inecek
Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ ile Bursa arasında ulaşım sağlayan ve yıllardır Teferrüç Mahallesi'nden kalkan teleferik, Bursaray ile kent merkezine inecek.

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ ile Bursa arasında ulaşım sağlayan ve yıllardır Teferrüç Mahallesi'nden kalkan teleferiğin, Bursaray'ın Gökdere İstasyonu'nun üst katına inşa edilecek yeni bir istasyon ile kent merkezine ineceği bildirildi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ile Bursaray Gökdere İstasyonu'nda incelemelerde bulundu.
Altepe, burada yaptığı konuşmada, Bursa'da hem kent içi trafiği rahatlatma noktasında hem de Uludağ'a ulaşım konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, kent içi ulaşımın rahatlaması için raylı sistemlere öncelik verdiklerini vurguladı.
Kentte, doğudaki Kestel ilçesinden batıdaki Uludağ Üniversitesine kadar her köşeyi kesintisiz ulaşımla buluşturup, yeni düzenlemeleri uygulamaya koyduklarını anlatan Altepe, "Aynı zamanda Uludağ'ı teleferikle, Bursa ile buluşturma projesini de hayata geçiriyoruz" dedi.
Altepe, yaklaşık 2 yıldır projeyle ilgili çalışmaların sürdüğünü, etüt ve incelemelerin yapıldığını, güzergahın belirlendiğini kaydederek, şu bilgileri verdi:
"Bursaray Gökdere İstasyonu'nun üst katına teleferik istasyonu oluşturulacak. Heykel-Setbaşı durağı da olacak. Yaya mesafede tüm vatandaşlar teleferiğe ulaşabilecek. Görükle, Kestel ve Mudanya'dan gelecek vatandaşlar da artık Uludağ'a kolaylıkla ulaşabilecekler. Bu proje, ulaşımda büyük bir reform olacak. Bu sayede şehir merkezinde trafik de rahatlamış olacak. Teleferiğin Sarıalan hattı yakında tamamlanacak ve daha sonra 'oteller bölgesi'ne de ulaşacak. Gökdere'de uygulanacak projeyle Uludağ şehirle buluşmuş olacak. Bursa'nın kalbinden Uludağ'a yaklaşık 25 dakikada ulaşım sağlanabilecek."
Merkez Yıldırım ilçesindeki Teferrüç Mahallesi ile Uludağ'daki Sarıalan Yaylası arasında 1963'te kurulan, Kadıyayla İstasyonu'ndaki aktarma ile toplam 4 bin 766 metre uzunluğundaki Türkiye'nin ilk teleferik hattı, yapılan yenileme çalışmalarının ardından "oteller bölgesi" ile Bursa kent merkezine kadar uzatılacak.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim