• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Uludağ Üniversitesi göletinde kano sporu yapılacak

Uludağ Üniversitesi göletinde kano sporu yapılacak
Birçok spor dalında faaliyet gösteren Uludağ Üniversitesi Spor Kulübü, “kano” sporu için harekete geçti.

Üniversite göletine bir kayıkhane yapmak için gerekli altyapı çalışmalarını başlatan Üniversite yönetimi, Uludağ Üniversitesi Spor Kulübü bünyesinde kano branşını açtı.

UÜ Spor Kulübü Kano branşının da açılmasıyla Bursa’da bu sporu yapan kulüp sayısı dörde yükseldi. Bursa’da halen Kano Federasyonu’na akredite olan Bursa Arama Kurtarma Spor Kulübü (BAKUT), Bursa Büyükşehir Spor Kulübü ve İznik Spor Kulübü olarak üç kulüp faaliyet gösteriyor.

Bursa'da kano

Bursa’da ilk resmi kano çalışması, 2011 yılında, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Hüseyin Oruç’un Kano İl Temsilcisi olarak atanmasıyla başladı.
Kano Federasyonu, 2013 Deniz Kanosu yarışını, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı sponsorluğunda, 3-5 Mayıs 2013 tarihleri arasında “Bursa Büyükşehir Belediyesi Kano Yarışları” adıyla Gölyazı’da yaptı. Bu yarışmaya aktif olan 3 kulübün sporcuları katıldı.

Kano çalışmaları şu anda Uludağ Üniversitesi Kampüsü’ndeki gölette yapılmakta ve Bursa merkezdeki tüm aktif kulüplerin sporcuları burada birlikte çalışıyor. Altyapı geliştikçe (servis, tekne taşıma araçları, tekne ve sporcu sayısı vb) Uluabat ve İznik Gölü ile Mudanya ve gemlik kıyılarında da kano çalışmaları başlayabilecek. Yine ihale aşaması yaklaşmış olan Uludağ Üniversitesi Su Sporları Merkezi tamamlandığında üniversite öğrencilerine ve personeline de kano yapma fırsatı sunulabilecek. Yine Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Hüdavendigar Parkı’nın Nilüfer Çayı bölümü kanal şeklinde düzenlenip su tutulması ve kano parkuru olarak da kullanılması planlanıyor.

Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Süleyman Şahin, 6 Haziran 2014 günü Uludağ Üniversitesi’ne gelerek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Müfit Parlak ve Kano İl Temsilcisi Prof. Dr. Hasan Hüseyin Oruç ile birlikte Üniversite göletinin su sporları merkezi olması ve kano branşının altyapısının geliştirilmesi amacıyla fikir alışverişinde bulundu.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim