• BIST 9142.4
  • Altın 2325.163
  • Dolar 32.3729
  • Euro 34.9661
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Uludağ'a alternatif yolda sona geliniyor

Uludağ'a alternatif yolda sona geliniyor
Dobruca üzerinden İnkaya’ya bağlanacak alternatif Uludağ yolunda çalışmalar hız kazandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu dönem 372 kilometrenin üzerinde yeni yol açma ve genişletme çalışması hayata geçirilirken, Dobruca üzerinden İnkaya’ya bağlanacak alternatif Uludağ yolunda çalışmalar hız kazandı. Orhaneli Yolu’ndan yaklaşık bin 300 metrelik yolculukla İnkaya’ya ulaşma imkanı sağlayan yeni yol ile Çekirge Caddesi’ndeki trafik yükünün en aza indirilmesi amaçlanıyor.

Bursa’yı ulaşılabilir bir kent haline getirmek amacıyla raylı sistem yatırımlarının yanında, Özlüce İmar Yolları, Mimar Sinan Bulvarı Eflak Caddesi, Millet Mahallesi Derya Caddesi, Dağyolu Caddesi ve Soğanlı 30 metrelik imar yolu gibi önemli ana arterleri ulaşıma kazandıran Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Uludağ’a ulaşımda alternatif bir yol açıyor. Dobruca üzerinden İnkaya’ya bağlanacak yaklaşık bin 300 metre uzunluğundaki yeni yolun büyük bir kısmı tamamlanma aşamasına gelirken, bu yolun tamamlanması ile halen Uludağ’a ulaşımda tek arter olan Çekirge Meydanı’ndaki trafik yoğunluğu da azalmış olacak.

ODUNLUK İLE İNKAYA BİRBİRİNE BAĞLANDI

Dobruca’daki BUSKİ’ye ait su deposunun bulunduğu alandan İnkaya’ya kadar uzanan güzergah tamamen ortaya çıkarken, kamulaştırma çalışmalarının da sorunsuz bir şekilde tamamlanmasının ardından Dobruca ile İnkaya birbirine bağlanmış oldu. Yeni açılan yolda devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ve Fen İşleri Daire Başkanı Fehmi Ökten’den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Güzergah üzerindeki arazisini bedelsiz olarak bağışlayan Gençoğlu ailesi başta olmak üzere kamulaştırmalarda Büyükşehir Belediyesi’ne kolaylık sağlayan tüm hak sahiplerine teşekkür eden Başkan Altepe, inşaat çalışmaları devam eden Odunluk Köprüsü’nün de tamamlanmasının ardından bu yolun önemli bir arter olacağını vurguladı. Artık Uludağ’a Orhaneli yolu üzerinden de çıkılabileceğini ifade eden Başkan Altepe, “Uludağ’a karayolu ile ulaşımda Çekirge Meydanı yoğun olarak kullanılıyor. Çekirge, tarihi yapıların bulunduğu, dar sokaklardan oluşan kentsel sit alanı. Burada yolları genişletmenin imkanı yok. Uludağ’a çıkan araçlar Çekirge Meydanı’nı kullanmak zorunda olduğu için yoğunluk nedeniyle sıkıntılar yaşanıyordu. Yeni açtığımız bu yol ile artık Çekirge Meydanı’nı kullanma zorunluluğu ortadan kalkacak. Bu yeni yol sayesinde Orhaneli yolundan yaklaşık 1300 metrelik bir yolculukla İnkaya’ya çıkılmış olacak. Hem Odunluk Köprüsü’nü hem de bu alternatif yolu Mart ayı sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

www.ulasimonline.com
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim