• BIST 9055.87
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Ulusal Deniz Emniyeti Merkezi kuruluyor

Ulusal Deniz Emniyeti Merkezi kuruluyor
Türkiye'nin ilk "Ulusal Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi" Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde kuruluyor.

Deniz Emniyeti Merkezi Tekirdağ'da kuruluyor

Türkiye'nin ilk "Ulusal Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi" Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde kuruluyor.

Marmara Ereğlisi sınırları içinde bulunan Radar üssüne ait olan ve Denizcilik Müsteşarlığı'na tahsisli 307 dönümlük arazi üzerine kurulacak olan merkez Türkiye çapında ana yönetim merkezi olacak. Merkezde, denizde can, mal, seyir ve çevre emniyetinin sağlanmasına yönelik uygulama alanları ile sektörün yönlendirilmesinde ihtiyaç duyulan araştırma birimleri, deniz kültürü yaygınlaştırmaya yönelik faaliyetlerin icra edileceği kamu alanları yer alacak. Ulusal anlamda ilk olarak Marmara Ereğlisi'nde kurulacak olan merkezin yapımına TOKİ tarafından yakında başlanacağı öğrenildi.

Ulusal Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi 258 bin metrekare arsa üzerinde kurulacak. Merkezde yanı sıra AR-GE birimleri, laboratuarlar, deney havuzu, helikopter pisti, gemi trafik hizmetleri sistemi ve liman bilgi yönetim sistemi gibi unsurlar da yer alacak. Deniz güvenlik eğitimleri, gemi kaptanlığı ve yardımcı sınıflar eğitmenliği, yat kaptanlığı ve gemi güvenliği gibi eğitimlerin verilebileceği eğitim tesisleri de projede yer alıyor. Planlama içinde bölgede ihtiyaç duyulan ve vatandaşların talebi üzerine bir cami alanı da ayrıldığı öğrenildi. Ayrıca, vatandaşların bu tesisten yararlanırken yeşil alan ihtiyacına özen gösterilerek, 55 bin 520 m2'lik yeşil alan ve park alanı ayrıldı.

Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, proje hayata geçirildiğinde Marmara Ereğlisi'nin adeta bilim merkezi olacağını, dolayısıyla ilçenin dünya çapında da üne kavuşacağını söyledi. Uyan, "Deniz fakültesi ve deniz kültürü ile ilgili diğer faaliyet alanları da göz önüne alındığında, konaklama günübirlik faaliyetler v.s. ilçemize ekonomik anlamda katkı sağlayacaktır" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim