• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C

Ulusal Kalite Ödülü finalistleri belli oldu

Ulusal Kalite Ödülü finalistleri belli oldu
Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenen “Ulusal Kalite Ödülü Süreci” finalistleri belli oldu.

Ulusal Kalite Ödülü finalistleri belli oldu

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenen “Ulusal Kalite Ödülü Süreci” finalistleri belli oldu.

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A.Hamdi Doğan’ın katılımıyla 19 Ekim tarihinde düzenlenen basın toplantısıyla açıklanan dört finalist arasında Barem Pazar Araştırma, Coca-Cola Ankara Fabrikası, İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO) ve İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş. (İGDAŞ) bulunuyor. Bu sene 20.yılını kutlayan Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından 8-9-10 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek kongre kapsamında bu dört büyük finalist “Ulusal Kalite Ödülü” için yarışacak. 2010 yılında aralarında kendi sektöründe en iyi kuruluşların yer aldığı 4’ü kamu olmak üzere toplam 11 kuruluş başvuruda bulundu.

İstanbul Sanayi Odası, Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen basın toplantısında Kalite Kongresi’nin programını da açıklayan KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A.Hamdi Doğan; “Her yıl sektöründe isim yapmış kuruluşların aday olduğu Ulusal Kalite Ödülü sürecinin bu yıl 18.cisini gerçekleştiriyoruz. Ulusal Kalite Ödülü değerlendirme sürecinde firmalar bağımsız değerlendiricilerin Avrupa Kalite Vakfı EFQM Mükemmellik Modeli çerçevesinde değerlendirmeleri sonucu finalist olmaya hak kazanıyorlar. Oldukça zorlu, bir o kadar önemli olan ve yaklaşık on ayı alan bu süreci başarı ile tamamlamak, değerlendiricilerden olumlu puanlar almak büyük bir çaba gerektiriyor. Bu nedenle finale kalan Barem Pazar Araştırma, Coca-Cola İçecek Ankara Fabrikası, İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO) ve İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş. (İGDAŞ)’nin yönetici ve çalışanlarını canı gönülden kutluyor, Mükemmellik Yolculuklarının Ulusal Kalite Ödülü ve Avrupa Kalite Ödülü ile taçlandırılmasını temenni ediyorum. Her yıl düzenlenen kongremizin bu yıl ana teması olan “Yenileşim Yönetimi” alanlarında isim yapmış konuk konuşmacıların katılacağı oturumlarda tartışılacak. Özel konuşmacı olarak katılan, Cisco Systems Küresel Operasyonlar Strateji ve Planlama Başkan Yardımcısı Inder Sidhu, The Innovation Resources’un Başkanı Robert B. Tucker ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ile iş dünyasının nabzını tutacağız. İki gün boyunca farklı sektörlerin iyi uygulama örneklerinin de katılımcılarla paylaşılacağı kongrede, bu yıl 24 paralel oturum, üç özel oturum, 100’ü aşkın konuşma ve 13 çalıştay gerçekleşecek.10 Kasım akşamı da Ulusal Kalite Ödülü sonuçları açıklanacak.” dedi.

Basın Toplantısında ayrıca, finale kalan firmaların temsilcileri de hazır bulundu. Barem Pazar Araştırma Genel Müdürü Pervin Olgun, Coca-Cola İçecek Ankara Fabrikası Operasyon Müdürü Şahin Keykan, İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO) Genel Müdürü Dr.Ahmet Paksoy ve İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş. (İGDAŞ) Yatırımlar ve Teknik Destek Genel Müdür Yardımcısı Dr. Veysel Türkel’de finalist olmalarıyla ilgili düşüncelerini anlatan birer konuşma yaptılar.

Ulusal Kalite Ödülü, toplam kalite uygulamalarında kuruluşlara sadece referans değil, ulusal, bölgesel ve küresel pazarlarda da rakiplerine oranla farklılaşma yaratacak temel noktaları öne çıkarmada en önemli yol gösterici. Küreselleşen dünyada rekabetin en temel unsur olduğu düşüncesinden hareketle, Ulusal Kalite Ödülü, kuruluşlara farklılaşmada öncelik kazandıran etken.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim