• BIST 9548.09
  • Altın 2490.038
  • Dolar 32.5015
  • Euro 34.5457
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

Ulusoy: Doğu uçuşlarında KDV kaldırılmalı

Ulusoy: Doğu uçuşlarında KDV kaldırılmalı
Havayollarındaki "tavan fiyat" uygulamasını değerlendiren TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, özellikle doğuya yapılacak uçuşlarda KDV uygulamasının kaldırılması gerektiğini belirtti

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, "Mısır, Lübnan, Libya, Suriye, Irak ve Ukrayna'daki bütün bu olumsuzluklara rağmen Türkiye yine artış gösterecektir. Geçen sene 39 milyon, bu sene de 42 milyona yaklaşacağımızı düşünüyorum. Bu yıl yüzde 7-8 oranında yerli ve yabancı turist artışı bekliyoruz" dedi.

Ulusoy, yaptığı açıklamada, havayollarındaki "Tavan fiyat" uygulamasını değerlendirerek, uçak fiyatlarının makul bir seviyeye çekilmesini, özellikle doğuya yapılacak uçuşlarda Katma Değer Vergisi (KDV) uygulamasının kaldırılması gerektiğini belirtti.

"Bu iş maliyet işi, kimse Kızılay değil. Maliyeti var bu işin. Kâr etmesinler ama zarar da etmesinler diyoruz ama Erzurum'dan 18 saatte İstanbul'a yolcu getirmek günahtır" diyen Ulusoy, şöyle devam etti:

"Bu mesafeler karayolu ile gidilmez, bir orta yol bulunmalı"

"Bu Türkiye'ye yakışmaz. Uçak fiyatlarının makul bir seviyeye çekilmesi lazım. Veyahut da uzak bölgelere nasıl askerlerin uçuşuna destek veriyorsak, o zaman Doğu'ya da KDV alınmayacak. Almasın, devlet milletten KDV almasın. Bazı kolaylıkları da devletin yapması lazım ama ne oluyor, arzu ettikleri fiyatları bulmayınca seferleri azaltıyor. Biz bir taraftan yolcunun gelmesini istiyoruz. Havayolunda iç hatlarda 63, dış hatlarda 64 milyon yolcu trafiği var. Bu önemli bir rakam. Bu yollar, mesafeler artık karayolu ile gidilmez. Bir orta yol bulunmalıdır."

Ulusoy, maliyet düşüklüğünden dolayı havayolu firmalarının uçuşları azaltmaya çalıştığını ifade ederek, bunun da yanlış bir uygulama olduğunu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile havayolu şirketlerinin bir araya gelip bir çözüm getirmeleri gerektiğini söyledi.

Doluluk oranının Iğdır, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ağrı'da da yüksek olduğunu ama maliyet hesabı yapıldığı zaman, havayolu şirketinin "zarar ediyorum" dediği zaman o hattan çekildiğini vurgulayan Ulusoy, bunun da işlerine gelmediğini kaydetti.

"Turist sayısının 3 milyon kişi artması bekleniyor"

Çevresinde yaşanan olumsuz olayların Türkiye turizmini etkilemediğini ifade eden Ulusoy, bu yıl turist sayısı ve ekonomik girdi bakımından artış beklediklerini dile getirdi.

Ulusoy, "Etrafımızdaki olumsuzlara rağmen, Mısır, Lübnan, Libya, Suriye, Irak ve Ukrayna'daki bütün bu olumsuzluklara rağmen Türkiye yine artış gösterecektir. Geçtiğimiz yıl 39 milyon turistten 36 milyar lira döviz elde ettik. Bu yıl ki hedefimiz 42 milyon turist ve 39 milyar lira da döviz elde edeceğiz diye düşünüyorum. Dünyada böyle bir model yok. Etrafında sıkıntı ve Türkiye yine katlamaya devam ediyor. Biz burada sayısal loto oynamıyoruz. Biz burada hizmet kalitesi yükselten, para kazanacağımız bir iş yapmak istiyoruz. Tahmin ediyorum bunu da bu sene gayet başarılı bir şekilde yürüteceğiz. Bu yıl yüzde 7-8 oranında yerli ve yabancı turist artışı bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin geleceği turizm"

Türkiye'nin ulaşım, yat, liman ve havalimanlarında yeterli olduğunu ama noksanlarını tamamlamak için çalıştığını vurgulayan Ulusoy, şunları kaydetti:

"Türkiye, dünyadaki en iyi otellere sahip bir ülke. Beş yıldızlı otellerimiz dünyanın en iyi otelleri. Genç bir uçak filomuz var. 262 uçak THY'de, 156 uçak özel havayolu şirketlerinde var. Burada THY büyüyor, özel havayolu şirketleri de büyüyor. Böyle bir model başka bir yerde yok. Türkiye'nin geleceği turizmdir. Dünyaya açılan en önemli pencere turizmdir. TÜRSAB da bunun bekçisidir. Eğitiminden tanıtımına, eğlencesine, kültür ve kongre turizmine, hepsine cevap vermeye çalışıyoruz. Bu ülke turizm ülkesi, bu ülke ihracatını turizmle toparlıyor ve bütçe açığını kapatıyor."

http://www.ulastirma.com.tr/

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim