• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Ulusoy'un filosuna 7 adet Setra otobüs

Ulusoy'un filosuna 7 adet Setra otobüs
Şehirlerarası yolcu taşımacılığı alanında faaliyet gösteren Ulusoy, Mercedes-Benz Türk bayii Hassoy’dan teslim aldığı 7 adet Setra ComfortClass S 516 HD/2 otobüs ile filosundaki Setra sayısını 15’e çıkarttı.

Mercedes-Benz Türk’ün Pazarlama Merkezi’nde düzenlenen teslimat törenine, Ulusoy Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Ulusoy, Hassoy Otobüs Satış Müdürü Selim Saral, Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Burak Tarım ve Otobüs Satış Kısım Müdürü Burak Batumlu katıldılar.
Teslimat töreni sırasında bir konuşma yapan Ulusoy Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Ulusoy, daha önce değişik marka otobüslerle hizmet verdiklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Ulusoy olarak, 1980’li yıllardan sonra Mercedes’e döndük ve bugüne kadar da başka arayışlarımız olmadı. Şimdi ise filomuzu Setra’ya açtık; çünkü arkasında Mercedes-Benz’in garanti ve güvencesi var. Aldığımız Setra ComfortClass S 516 HD/2’ler, Euro 6 motora sahip. Dolayısıyla hem Euro 6’yı denemek hem de araçların performansını görmek amacıyla 10 adet araç aldık.
Setra ComfortClass S 516 HD/2’lerin koltukları rahat, içerisinde tuvalet bile var.    Bunları belli seferlerimizde kullanacağız. Hem müşteriyi dinleyeceğiz hem de kendimiz   testlerde bulunacağız. Umarız ki bu araçlar günümüzün önde gelen vasıtalarından birisi haline gelir.

"İstikrarımızı devam ettireceğiz"

Dünya değişiyor, teknoloji gelişiyor. Mercedes ve Setra da bu paralelde daha güzel arabalar yapacak ve Türkiye’ye getireceklerdir. Çünkü Türkiye, 70 yıllık tarihiyle        dünyanın en iyi otobüsçülük sistemine sahip.
Otobüsçü çok bilinçli ve seçicidir. İyi ve müşteriyi memnun eden araç getirmezseniz tutulmaz.
Özellikle 500-1000 km. arası yollarda otobüslerimiz uçaklardan daha konforlu.   Müşterinin bir şikayeti yok; çünkü biz havayolundan daha istikrarlı ve disiplinliyiz.
Evet, ortada çok haksız bir rekabet var; ancak biz istikrarımızı devam ettireceğiz.       Ülkenin yüzde 80’ine uçak gitmesine rağmen, hâlâ otobüsçünün yolcusu var ve sektör dimdik ayakta, yatırımlarımızı sürdüreceğiz.“

Setra ComfortClass S 516 HD/2

Setra’nın  ComfortClass ailesinin yeni jenerasyonu 500 serisinin 13m ve 2 akslı versiyonu olan S 516 HD/2; Euro 6 motoru, aerodinamik tasarımı ve güçlendirilmiş    karoserisiyle yarının özelliklerini bugünden bünyesinde barındırıyor.
Mercedes-Benz tarafından geliştirilen 428 PS (315 kW) gücünde, EURO 6 normuna    uygun, sıralı 6 silindirli motoruyla Setra kullanıcılarına benzersiz bir güç ve çekiş  sunuyor. Euro 6  motor teknolojisindeki daha verimli yanmayla beraber araç daha az yakıt tüketiyor ve daha az emisyon üretiyor. Aracın yenilenen aerodinamik tasarımı, yüksek hızda otomatik olarak alçalan karoseri ve daha pek çok yenilik aracın yakıt tüketimini optimize ediyor.
Geniş kapsamlı aktif ve pasif güvenlik donanımına sahip olan Setra, en üst düzeyde güvenlik sunuyor. Setra’nın güvenlik donanımı,

- Ön taraftan çarpışmalarda darbeyi emerek kaza anında sürücüyü koruyan   yeni “Ön Çarpışma Koruyucu Sistemi-2” (Front  Collision Guard – FCG 2)
- Dengeli ve güvenli bir seyir sağlayan Elektronik Stabilite Programı – ESP,
- Tekerleklerin frenleme anında kilitlenmesini engelleyen ABS,
- Çekici tekerleklerin kaymasını engelleyen ve zorlu yol koşullarında dahi kaymadan kalkmayı sağlayan ASR,
- Hızlı reaksiyon sağlayarak fren mesafesini azaltan Elektronik Frenleme Sistemi – EBS,
- Yüksek yol tutuşu sağlayan Elektronik Seviye Kontrolü ,
- Araç içi kablolamayı azaltan ve etkin veri iletişimini sağlayan FPS (esnek programlanabilir kumanda ünitesi),
- Ön ve arka tekerleklerde daha güçlü ve homojen fren etkisi sağlayan  disk frenler gibiçok geniş kapsamlı sistemleri içeriyor.
Yeniden tasarlanan güçlendirilmiş karoseri Avrupa’da 2017 yılında zorunlu olacak ECE-R 66/01 koşulunu bugünden sağlıyor.
Sürücü mahallinde kontrol kolaylığı sağlayan göstergeler, start-stop butonlu kontak, çift bölgeli klima veelektrikli katlanır monitör rahat  bir yolculuk için gerekli şartları sağlıyor.
Öte yandan Setra ComfortClass otobüsleri,
- “Voyage Supreme” koltuk döşemeleri
- Isıtmalı ve aydınlatmalı yan aynaları
- LED gündüz farı
- LED okuma lambaları ve opsiyonel sunulan ambiyans aydınlatma
- Yana yatma fonksiyonuyla da (kneeling) tüm beklentilerin ötesine geçecek üstün bir seyahat konforu sunuyor.

setra2.jpg

www.ulasimonline.com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim