• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Ulusoy'un siparişi FSG işçilerini kurtardı

Ulusoy'un siparişi FSG işçilerini kurtardı
Ulusoy’ların Almanya’dan gemi siparişi tersane çalışanlarına bir yıl iş garantisi sağladı.

Ulusoy'un siparişi FSG işçilerini kurtardı

Ulusoy’ların Almanya’dan gemi siparişi tersane çalışanlarına bir yıl iş garantisi sağladı.

Ulusoy Denizcilik’in Almanya’nın FSG şirketine verdiği gemi siparişi sayesinde aralarında Türk işçilerininde bulunduğu tersane çalışanlarına bir yıl iş garantisi sağlandı. Türk çalışanlar Türkiye için gemi inşa etmekten büyük gurur duyduklarını belirtirken, FSG Başkanı Peter Sierk, “Türk işçilerle çalışmaktan çok memnunuz.” dedi.

Uzun yıllardır FSG şirketi ile birlikte çalışan ve çok sayıda nakliyat gemisini Türkiye’ye kazandıran Ulusoy Denizcilik’in siparişi, 60’ı Türk 730 işçi tarafından sevinçle karşılandı. FSG’den sipariş edilen 15. geminin inşası öncesi düzenlenen sac kesme törenine katılmak için Flensburg’a gelen Yılmaz Ulusoy, Alman şirketi ile çalışmaktan memnun olduklarını söyledi. Bu yıl içinde Çin’den de 6 gemi siparişi ettiklerini belirten Ulusoy, “Bunların dördünü teslim aldık. İkisini de bu ay içinde teslim alacağız. Krize rağmen yatırım yapmaya devam ediyoruz. İş yapmada, ticaret yapmada en önemli etken doğru zamanda doğru kişilerle doğru iş yapmak.” dedi. 

Özellikle Balkanlar’da karayollarında yaşanan sıkıntılardan sonra deniz yoluna yöneldiklerini belirten Ulusoy, “Bu sayede denizde hiçbir engele takılmadan TIR’ları gemilerle Avrupa’ya taşımaya başladık. Bu taşımacılık TIR şoförleri içinde çok iyi oldu. Çünkü TIR’ı gemiye teslim eden şoför gidip evinde iki gün ailesinin yanında kalabiliyor. Daha sonra uçak ile geminin gideceği şehre uçuyor ve TIR’ı teslim alıyor. Aynı şekilde ger dönüyor.” diye konuştu.

FSG Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Peter Sierk ise sipariş sayesinde çalışanlara bir yıl iş garantisi sağlandığını belirterek, “Türkiye ile ortak çalışmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi. Türk işçilerin, çoğu Alman çalışandan daha uyumlu olduğunu belirten Sierk, Türklerin ülkelerine dönmelerini istemediklerini vurguladı
.
Yaklaşık bir yıl sonra teslim edilecek geminin dualarla gerçekleşen sac kesme törenine Hamburg Başkonsolusu Devrim Öztürk, Ticaret Ataşesi Şevket Ilgaç ve Hamburglu Türk İşadamı Saruhan Bozyakalı ile FSG yöneticileri ve tersane çalışanları katıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim