• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Umre'ye giden Türkler saatlerce bekledi

Umre'ye giden Türkler saatlerce bekledi
Umre için Suudi Arabistan'a giden Türkler'den 450 kişi Medine'de, 327 kişi de Cidde'de uçak kalkmadığı için mağdur oldu.

Umre yapmak amacıyla Suudi Arabistan'a giden Türklerden 450 kişi Medine'de, 327 kişi de Cidde'de uçaklarının kalkmaması sebebiyle mağdur olduğu belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Suudi hava yollarına ait bir yolcu uçağının İran'da Meşhed'e sis nedeniyle inememesi ve yeniden Medine'ye dönmesi sonucu domino etkisi oluşturan aksamalar yüzünden toplam bin 77 Türk yolcu Medine ve Cidde havalimanlarında mahsur kaldı.

Diyanet kafilesinden 300 kişinin de 14 saatlik rötarın ardından bu sabah 09.00'da uçabildiği kaydedildi.

Türkiye'nin Cidde Başkonsolosu Fikret Özer, Cidde havalimanında İstanbul, Ankara ve Trabzon'a dönmek isteyen Türk umre yolcularının aksamalardan dolayı beklediğini söyledi.

Fikret Özer, Suudi yetkililerle 24 saatten bu yana temas halinde olduklarını belirterek, bugün yerel saatle 16.00 sularında Cidde'den Medine'ye gidecek bir uçağın Medine'deki 327 yolcuyu alarak Türkiye'ye götürmesinin beklendiğini dile getirdi.

Ancak Cidde'de bekleyen yolcuların ülkeye dönüş için ne zaman hareket edecekleri konusunda bilgi alınamadı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Medine Sorumlusu Nevzat Ünal, Diyanet kafileleri ile kutsal topraklara gelen 300 yolcunun dün akşam 18.20'de uçması gerekirken bu sabah 09.00'da uçabildiğini ifade etti. Ünal, Diyanet kafilesinin dün gece Medine'deki otellere alındığını ve ardından bu sabaha karşı Medine havalimanına getirilerek İstanbul'a gönderildiğini söyledi.

Nevzat Ünal, halen Medine havalimanında bekleyen 450 kişinin tüm ihtiyaçlarının giderilmeye çalışıldığını ve yetkililerle sürekli olarak temas halinde bulunulduğunu anlattı. Söz konusu 450 kişilik kafileden 327'sinin bugün öğleden sonra Cidde'den gelecek bir uçakla İstanbul'a dönmesi beklenirken, geride kalan 123 kişinin ise ne zaman Türkiye'de döneceği bilinmiyor.

www.ulasimonline.com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim