• BIST 9725.36
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Umut Oran Hamdi Topçu’ya sert çıktı

Umut Oran Hamdi Topçu’ya sert çıktı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’ya neden sert çıktı?

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, THY’de işten atılan 305 kişiyle ilgili soru önergesine olumsuz yanıt veren ve dün soru önergesi konusunda, “Umut Oran’a sizin vasıtanızla bir soru soruyorum; ’Bolu’da özel şirketinde çalıştırdığı elamanlara kaç lira ücret veriyor?’ Eğer benim verdiğim ücretin 3’te 1’ini veriyorsa susacağım” diyen THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’ya sert çıktı. Oran, “Burası muz cumhuriyeti değil, burası Türkiye Cumhuriyeti” dedi.
 
Oran şöyle devam etti:
 
“Bu ülkede millet tarafından görevlendirilmiş milletvekilleri elbette soru soracaklar, araştırma önergesi verecekler, gerekirse gensoru yolunu da kullanacaklar. Bunları da beklesin. Eğer gereken cevap verilmezse bu yollar da açık. Milletin verdiği yetkiye dil uzatmak, milletin verdiği yetkiden rahatsız olmak Hamdi Topçu’nun haddi de değildir, hakkı da değildir”
 
TOPÇU, ORAN İÇİN NELER SÖYLEDİ
 
THY ile ilgili arka arkaya soru önergeleri veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'a seslenen Topçu, 'Sen ilk önce Bolu'daki tekstil fabrikanda kaç elemana asgari ücret veriyorsun. Eğer benim verdiğim ücretin üçte birini veriyorsan susacağım ve özür dileyeceğim' diye konuştu.
 
Oran'ın 'Havacılık iş koluna getirilen grev yasağı THY için çıktı' sözlerini de eleştiren Topçu, 'Bolu'daki tekstil fabrikasına sendikayı sokmamakla övünen bu adam, THY için çıktığını iddia ettiği grev yasağının bizim hatamız olduğunu iddia etmesi çok çelişkili. Milli havayolunda, borsaya açık bir şirkette, borsa durumunu etkileyecek mesnetsiz iddialar bir milletvekiline yakışmaz' dedi.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim