• BIST 9008.98
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

UN Ro-Ro bütün hatlara zam yaptı

UN Ro-Ro bütün hatlara zam yaptı
Bugün itibariyle Ro-Ro’dan çekildiğini açıklayan UND Deniz’in ardından tek kalan UN Ro-Ro, fiyatları gönlüne göre düzenlemeye başladı.

UN Ro-Ro bütün hatlara zam yaptı

Bugün itibariyle Ro-Ro’dan çekildiğini açıklayan UND Deniz’in ardından tek kalan UN Ro-Ro, fiyatları gönlüne göre düzenlemeye başladı.

UN Ro-Ro dün yayınladığı sirküler ile 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren bütün hatlara zam yaptığını ve Fransa hattındaki dörde bir bonus promosyonlarını kaldırdığını açıkladı. UND Deniz Taşımacılığı AŞ. Türk taşımacısının Avrupa ülkelerinde karşı karşıya kaldığı geçiş belgesi kotası engelini aşabilmek, alternatif taşıma imkanları yaratabilmek ve rekabetçi fiyat politikalarının oluşmasını sağlayabilmek adına uzun yıllardır üzerinde çalışılan Fransa Ro-Ro hattını, Tekirdağ ile Fransa’nın Toulon kenti arasında 3 Nisan 2010 tarihinde hayata geçirdi.

Hat ile Türk taşımacılarının Fransa’ya veya Fransa üzerinden diğer hedef ülkelere gerçekleştirdiği taşıma maliyetlerinde önemli avantajlar elde etmelerini sağlayan UND Deniz, aynı zamanda taşımacıların yabancı taşımacılarla rekabet edebilme gücünü de artırdı. Yaratılan bu güzergah ve elverişli durumun sağladığı fayda Ro-Ro pazarına da olumlu yansıyarak yıllardır Ro-Ro piyasasında tek olan rakip firma, kısa sürede Fransa’ya ikinci hattı başlatmış böylelikle taşımacıların seçenekleri artarak rekabetçi fiyat politikalarının oluşması sağlandı. UND Deniz bu yolla Ro-Ro hizmetinde taşımacılar için arzu edilen koşulların sağlanabileceğini de ispatladı.

Taşımacılık sektörüne hizmet amacıyla Ro-Ro pazarında varlığını sürdüren UND Deniz, faaliyeti süresince önüne çıkan ya da çıkarılan tüm engellerle mücadele etti. Fizibl olmadığı gerekçesiyle yıllardır başlatılamayan bir hat, UND Deniz’in yurtiçinde ve yurtdışında gösterdiği olağan üstü gayret ile kısa sürede faaliyete geçirildi. Ancak UND Deniz, hakim konumdaki rakibinin yıkıcı ve dışlayıcı rekabet politikaları ile mücadele ederken bir de Fransa’nın Türk plakalı çekicilere yönelik ortaya attığı ‘kabotaj iddiası’ ile uğraşmak zorunda kaldı.

Pazara girişinden itibaren Pazar Hakimi rakibinin yıkıcı fiyat indirimleri ve kampanyaları UND Deniz için haksız rekabet koşulları oluşturdu. Nitekim UND Deniz’in kısa bir süre önce seferlerini durdurduğunu açıklamasının ardından tekrar tekel durumuna geçen rakip Ro-Ro şirketi dün yayınladığı sirküler ile 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren bütün hatlara zam yaptığını ve Fransa hattındaki dörde bir bonus promosyonlarını kaldırdığını açıkladı. UND Deniz, rakip Ro-Ro şirketinin haksız rekabeti karşısında hukuksal mücadeleye başlayarak Kasım ayında Rekabet Kurumu'na başvuruda bulundu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim