• BIST 9693.46
  • Altın 2507.371
  • Dolar 32.576
  • Euro 34.7718
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

UND, Arap Taşımacılarla biraraya geldi

UND, Arap Taşımacılarla biraraya geldi
Arap Karayolu Taşımacıları Birliği Genel Sekreteri Dr. Mahmoud H. Abdallatt ile UND Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Engin Özmen biraraya gelerek Ortadoğu'da taşımacılığın geliştirmesini konuştular.

Açılış konuşmasını yapan Arap Karayolu Taşımacıları Birliği Genel Sekreteri Dr. Mahmoud H. Abdallatt, “UND Türkiye’de güçlü bir Dernek, bizim Birliğimiz de Ortadoğu’da güçlü. Ticaretin gelişmesi ile birlikte iki ülke arasındaki taşımacılık da gelişecek, ilişkilerimiz güçlenecektir. Ürdün’de yaptığımız toplantıda aramızda bir komisyon kurulmasına karar vermiştik, komisyon üyelerimiz bugün burada.  Biz şunu biliyoruz ki Türkiye ile Ürdün arasında deniz nakliyesi kara nakliyesinin önünde ama biz Başkan ile yapacağımız işbirliği ile bunun gelişmesine katkıda bulunacağız'' dedi.

 
UND Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Engin Özmen ise konuşmasında “16 farklı Arap ligi ülkesinde 70 üyesi ile faaliyet gösteren birliğiniz ile ilk toplantıda iki ülke taşımacılarının operasyonlarının iyileştirilmesi için bazı konuları görüşmüştük ve bu konuların bazılarında özellikle Mısır konusunda çok ciddi ilerleme kaydettik, bugünde diğer konular ve yeni projeler üzerinde duracak ve işbirliğimizi daha da ileriye götüreceğiz” açıklamalarında bulundu.
 
Toplantıda, Mısır üzerinden taşıma yapan araçların limanlarda yaşadığı sorunlar, Mısır ile Karayolu Taşımacılığı Anlaşmasının imzalanması, Ürdün, Mısır ile KUKK toplantısı yapılması konuları dile getirildi. Bölgede her iki ülke taşımacılarının faydalanacağı yeni Ro-Ro hattı konuları tartışıldı.
 
Arap Karayolu Taşımacıları Birliği adına Genel Sekreter Dr. Mahmoud H. Abdallat, Üyeler Carlos El Hashim, Hassan Said, Ali Hemşiri, Cemal Jubeli, Jamil Ali Mujahed, Salameh Qatarneh, Ghassan Sa’ad, Hadi Vysal, Malik Haddad, Talal Al Whabi (IRU Project)
 
UND adına; Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Engin Özmen, Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Edip Bakımcı, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Metin Dağlı, İcra Kurulu Başkan Vekili Melike Tümen, İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Alper Özel, Uzman Alpdoğan Kahraman, Uzman Yardımcısı Doğa Etili katıldı.
 
Toplantı sonucunda her iki kurum arasında konulrı daha etraflıca görüşebilmeleri için komisyon kurulmasına karar verildi.
 
und_1.jpg
 
und_2.jpg
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim