• BIST 9104.98
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

UND Brüksel'de lojistiğin sorunlarını anlattı

UND Brüksel'de lojistiğin sorunlarını anlattı
AB Genişleme Genel Müdürü Granje, Türk taşımacıların kendilerini AB’ye daha güçlü şekilde anlatmaya devam etmeleri gerektiğini söyledi.

Türk taşımacıları AB ülkeleri üzerinden gerçekleştirdikleri transit taşımalar da Bulgaristan, Macaristan, Romanya, İtalya ve Avusturya gibi bazı ülkelerce ayrımcı kısıtlamalara tabi tutulmakta.

UND’nin transit kotalar konusunda girişimleri, AB tarafında karşılık buldu

Türk taşımacılarına yönelik transit kısıtlamaların kaldırılması için uzun süredir Avrupa Birliği nezdinde devam eden UND girişimleri, AB Komisyonu kanadında yankı buldu ve Türkiye-AB arasından karayolu taşımacılığını değerlendiren bir etki analizi çalışması başlatılmış durumda.   

Genişlemeden Sorumlu Genel Müdürlük'ten davet

Çalışmaların devamında UND, AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Genel Müdürlüğünden Türk taşımacısının transit geçişlerde yaşadığı sorunu görüşmek üzere davet aldı.

AB ticaretinin rekabet gücünün zayıflatılıyor

Davette Genişleme Genel Müdürlüğü Direktörü Alexandra Cas Granje ile bir araya gelen UND Heyeti, Türk araçlarının transit taşımalarında karşılaştıkları kota engeli, zorunlu mod dayatması gibi konularda Avrupalı tüketicinin ve üreticinin de zarar gördüğü, AB’nin kendi iç pazarında serbest dolaşımda olması gereken malların gerçekten serbest dolaşamaması sonucunda AB ticaretinin rekabet gücünün zayıflatıldığını ve 21. yüzyılda böyle bir ticari anlayışının anlamsız olduğunu vurguladı.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim