• BIST 9679.8
  • Altın 2487.785
  • Dolar 32.4252
  • Euro 34.4243
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C

UND Lojistik öğrencisine burs verdi

UND Lojistik öğrencisine burs verdi
UND, İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Yüksek Okulu’nun, “Fakülte” olması dolayısıyla düzenlenen kutlamada, 2015-2016 Akademik Yılı Açılış Töreninde burs alan öğrencilere burs belgelerini takdim etti.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Türkiye’nin uluslararası taşımacılık sektörünü küresel rekabette ileriye taşıma hedefi çerçevesinde sektöre eğitimli insan yetiştirmek amacıyla verdiği desteği sürdürüyor. UND, İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü’nde gerçekleşen İ.Ü. Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi açılış töreninde bu fakültede eğitimi tercih eden 20 öğrenciye burs belgelerini verdi.

İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi kuruluş lansmanı ve açılış töreninde lojistik öğrencileriyle bir araya gelen Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Kurulduğu günden bu yana, bu vizyonu takip eden ve gücünü, ülkemizin en köklü eğitim kurumlarından biri olan İstanbul Üniversitesi’nin akademik birikiminden alan “Ulaştırma ve Lojistik Yüksekokulu”, UND gibi etkin ve vizyoner sektör kuruluşlarıyla geliştirdiği işbirlikleri ile bugün dünya çapında akademik tanınırlığa sahip, saygın bir kimlik kazanmıştır” dedi.

İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi’nin açılış lansmanında konuşan Nuhoğlu, dernek olarak lojistik eğitiminin gelişmesi için İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Yüksekokulu (ULYO) ile etkin ve örnek bir üniversite-sektör işbirliği tesis ettiklerini belirtti. Nuhoğlu, “İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Yüksekokulunun 1999’dan bugünlere taşıdığı muazzam bilgi ve değer birikimini artık bir “Fakülte” çatısı altında daha ileriye taşıyacağı yepyeni bir dönemin başlangıcını hep birlikte kutlamaktayız.” dedi.

“Ulaştırma ve Lojistik” alanının, henüz ülkemizde, bir “Doçentlik Bilim Alanı” olarak kabul edilmemiş olması ve bu sorunun aşılamaması nedeniyle, bugün ulaştırma ve lojistik alanındaki lisansüstü ve doktora eğitim programları sağlıklı şekilde geliştirilemediğini dile getiren Nuhoğlu, şunları söyledi: “Küresel ekonominin hızla değişen dinamikleri, teknolojideki hızlı gelişmeler ve dünyanın siyasi, ekonomik, sosyal konjonktüründe yaşanan muazzam dönüşüm, bu hızlı değişim ve dönüşüme ayak uydurabilecek; küresel ve çok boyutlu düşünebilme ve küresel dili konuşabilme donanım ve becerilerine sahip “yeni nesil lojistik profesyonellerine ve uzmanlarına” ihtiyaç doğurmaktadır.

Bu hedef doğrultusunda Steve Jobs’un sözünü sizlere aktarmak istiyorum: “Aç olun, aptal olun. Her zaman öğrenmeye açık olun.”

“LOJİSTİK EĞİTİMİNİ SEKTÖR BEKLENTİLERİNİ KARŞILAYACAK ŞEKİLDE TASARLADIK”

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) olarak lojistik eğitimine verdikleri desteği de belirten Nuhoğlu, konuşmasının devamında “UND bünyesinde Türkiye’den farklı üniversitelerden gelen akademisyenlerimizin katkılarıyla başlattığımız bir çalışma ile, Lojistik Müfredatında çağdaş bir reform sürecinin temellerini hazırlamaya çalıştık.

Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelen akademisyenlerimizin de değerli görüş ve katkılarıyla, dünyadan örnekleri analiz ederek ilerlediğimiz bu süreçte, lojistik müfredatının olmazsa olmazlarını belirleyerek eğitim içeriğini “sektör beklentilerini karşılayacak şekilde” ideal bir düzeyde tasarladık.

Bu çalışmalarımız sonucunda akademisyenlerimiz ile beraber, “Ulaştırma ve Lojistik Eğitim Kurumları ve Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği” , kısa adıyla ULAKDER’in kurulması kararına varıldı.

26 kurucu üye ile yola çıkan ULAKDER, ülkemizde lojistik alanındaki lisans programlarının çağdaş gereksinimlere yanıt verecek ve uluslararası alanda rekabet edebilecek bir kalite standardını yakalanması için önemli bir rehberlik hizmeti sunacak.” ifadelerine yer verdi.

UND’DEN 20 ÖĞRENCİYE BURS

UND,  İstanbul Üniversite Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi’ni tercih eden öğrencilerden kayıt başarı sıralamasında ilk 10 öğrenciye, ilk 2 tercihinden biri lojistik fakültesi olanlar arasında ilk 10 öğrenciye, burs verdi.

OKULDAN MEZUN OLANLAR 75 ÜLKEDE TANINIR BİR DİPLOMAYA SAHİP OLACAK

İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi, merkezi Cenevre’de bulunan Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği (IRU-International Road Transport Union) tarafından akredite edildi. Fakülte öğrencilerine kendi diplomalarının yanında verilecek olan IRU Academy CPC Diploması, öğrencilere uluslararası geçerli bir Mesleki Yeterlilik Diploması kazandıracak, aralarında AB ülkeleri, ABD, Kanada ve Çin’in de bulunduğu IRU üyesi 75 ülkede akredite olarak çalışmalarına imkân sağlayacak.

und-burs.jpgund-burs-2.jpg

 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim