• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

UND, şoförlerin rehin tutulması hakkında bir açıklama yaptı

UND, şoförlerin rehin tutulması hakkında bir açıklama yaptı
Uluslararası Nakliyeciler Derneği İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları tarafından rehin alınan Türk TIR şoförlerinin serbest bırakılması adına açıklamada bulundu.

Şoförü öldürenin cenaze namazının kılınmayacağının Hanefi fıkhınca ifade edildiğini belirten Şener; "Bu fiil Hanefi Fıkhına göre Ana – Baba öldürmeye eş tutularak, Cenaze namazı kılınmayacaklar arasında sıralanmıştır." dedi.

İşte o açıklama:

"Uluslararası yollarda taşımacılık yapan, ilaç, gıda malzemesi, barınma malzemesi gibi temel insani ihtiyaç malzemelerini taşıyan savunmasız, masum Tır sürücüleri özellikle son yıllarda saldırılara maruz kalmakta ve hayatlarını kaybetmektedir.

Son 10 yılda ise 100 Uluslararası Türk Tır Şoförü işini yaparken yaşanan savaşlar ve savaş sonrası istikrarsızlık sebebiyle hayatını kaybetmiştir.

Son olarak (10.06.2014) Irak’ta 28 Türk Şoförü IŞİD militanlarınca rehin alınmış durumdadır. Sürücülerimizin sağ salim ailelerine kavuşmaları tek dileğimizdir.

Masum sürücüleri esir almak Ahlaki değildir, İnsani değildir, dini referanslarla hareket iddia eden kesimlere çağrı yapıyoruz. Yaptığınız iş dine de aykırıdır.

Tır Şoförü öldürenin cenaze namazının kılınmayacağı Hanefi fıkhınca ifade edilmektedir. Bu fiil Hanefi Fıkhına göre Ana – Baba öldürmeye eş tutularak, Cenaze namazı kılınmayacaklar arasında sıralanmıştır.

a) Ana veya babasından birini öldürenler.
b) Devlete başkaldırıp savaşırken ölen asiler,
c) YOL KESİP, KERVANCI ÖLDÜREN VE KERVAN SOYAN EŞKİYALAR.

Günümüzde devletler ve milletler arasında mal taşıyanlar deve kervanları değil Uluslararası taşıma yapan Tır Kervanlarıdır. Bu araçları sürenler de geçmiş zamanlardaki savunmasız Kervancılar gibi olan Tır Şoförleridir. Kervan yolu kesip sürücülere zarar veren, öldüren, mallarının yağmalayan eşkıyaların cenaze namazı kılınmayacaktır.

Tarih boyunca devletleri yönetenler bu konuya çok dikkat etmiş, kervan yollarındaki güvenliği şehirlerin güvenliğinden daha önde tutmuş ve kervansaraylar gibi yapılarla ticaretin sürmesine destek olmuşlardır.

Savaş sonrası Irak’ta bugün her ne varsa bu ülkeye her yıl yaklaşık 600 bin sefer taşıma yapan Türk tır şoförlerinin emeği ve fedakârlığının eseridir. Bu sebeple, çoluk çocuğundan uzakta, canı pahasına işini yapmaya çalışan emekçileri korumak, tüm kesimlerin öncelikli sorumluluğu olmalıdır.

Masum Tır Şoförlerinin korunup kollanması ve saldırılara maruz bırakılmaması için tüm kesimleri inisiyatif almaya, özellikle faaliyetlerini dini referanslarla sürdüren ve bu Şoförleri rehin alan kişilere sesleniyoruz.

Uluslararası Şoförler Modern zamanların, “savunmasız Kervancılarıdır.”
Sizin ihtiyaç duyduğunuz ilaçları da gıda ürünlerini de o sürücüler taşımaktadır.

BU SÜRÜCÜLERİ EN KISA SÜRE İÇİNDE SERBEST BIRAKMAK, AHLAKIN, İNSANLIĞIN VE DİNİN GEREĞİDİR! "

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim