• BIST 9126.46
  • Altın 2324.175
  • Dolar 32.3577
  • Euro 35.0008
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

UND, transit geçişi Verheugen'le görüştü

UND, transit geçişi Verheugen'le görüştü
UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, eski AB komisyonu genişleme komiseri Gunter Verheugen ile görüşmesinde Türk taşımacılarının transit geçiş sıkıntılarını anlattı.

TOBB ve TEPAV organizasyonunda 14 Mart tarihinde gerçekleştirilen Gümrük Birliği paneli vesilesiyle Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştiren eski AB Komisyonu Genişleme Komiseri Gunter Verheugen ile görüşen UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, Türk taşımacıların AB ülkelerinde karşılaştıkları transit geçiş sorunlarını ve ayrımcı uygulamaları tüm yönleriyle aktardı.

"Türkiye’nin AB için bir üçüncü ülke olduğunu savunan anlayış doğru değil"

Sorunların sadece Türk taşımacılarının değil, Türkiye’deki Türk ve Yabancı sermayeli ihracatçı ve ithalatçıların, ayrıca Türkiye’de üretilip satılan malların AB ülkelerindeki müşterilerin de sorunu olduğunu teyit eden Verheugen, Türkiye’nin AB için bir üçüncü ülke olduğunu savunan anlayışın doğru olmadığını söyledi. Verheugen ayrıca Türkiye’nin de bir parçası olduğu AB Gümrük Sahası içinde serbest dolaşımda olması gereken ticaret mallarını taşıyan araçların engellenmesinin de Gümrük Birliğinin ötesinde bir iç pazar sorunu olduğunu belirterek. AB komisyonunun   bu konuda gerekli tedbirleri alması ifade etti.

Transit taşıma sorunları için AB komisyonu görüşme kabul etti

UND, AB ülkelerinin transit taşımalarımıza uyguladıkları ayrımcı kısıtlamalar sorununun çözülmesi için AB komisyonu nezdinde ki girişimleri kapsamında komisyon tarafından yürütülen araştırmaya sektör adına katkı sağladı. Hafta içinde derneği ziyarete gelen araştırma ekibine sorunları tüm detaylarıyla anlatan UND, mart sonunda Brüksel’deki AB komisyonu görüşmelerine hazırlanıyor.

und1.20140315144609.jpg

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim