• BIST 9548.09
  • Altın 2495.517
  • Dolar 32.4859
  • Euro 34.5384
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

UND, Uluslararası Ulaştırma Forumu'na katılıyor

UND, Uluslararası Ulaştırma Forumu'na katılıyor
Uluslararası Nakliyeciler Derneği, 21- 23 Mayıs tarihlerinde Almanya Leipzig’te gerçekleşecek olan Uluslararası Ulaştırma Forumu Yıllık Zirvesi’ne katılacak.

21-23 Mayıs 2014 tarihlerinde Alman Ulaştırma Bakanlığı organizasyonu ve Fransız Ulaştırma Bakanlığı ev sahipliğinde Leipzig’de gerçekleştirilecek olan Zirve’de UND, Türk uluslararası karayolu eşya taşımacılığı sektörü adına kapsamlı bir lobi çalışması gerçekleştirecek.

“Transit Oyunu” ile Türk nakliyecisinin sorunları gösterilecek

UND, zirve için özel olarak kurguladığı özel Transit Oyununu oynayarak küresel ulaştırma sektörü temsilcilerine Türk nakliyecisinin AB sınırları arasındaki transit taşımalarında yaşadıkları sorunları gösterirken, aynı zamanda da “Değişen Dünyada Ulaştırma” temalı Zirve süresince ITF üyesi 54 ülkenin ulaştırma bakanlarına Türkiye’nin “transit serbestisi” argümanlarını aktaracak.

UND bu yıl “altın sponsor”

Bu yılki Zirve’ye “altın sponsor” olarak katılan UND, özel olarak tasarladığı stantta Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı heyetinin yanı sıra Dünya Bankası, OECD, Avrupa Yatırım Bankası gibi uluslararası kuruluşların temsilcileri ile küresel ulaştırma sektörü temsilcilerini ağırlayacak.

Basın toplantısı ile transit kısıtlamaların kaldırılması taahhüdü anlatılacak

Zirve’nin son günü gerçekleştirilecek basın toplantısı ile UND, yabancı basın temsilcilerine Dünya Ticaret Örgütü’nün Aralık 2013’te Bali’de paraf edilen yeni Ticareti Kolaylaştırma Anlaşması ile, transit taşımalara uygulanan kısıtlamaların kaldırılmasının 159 üye devlet tarafından daha güçlü şekilde taahhüt edildiğini açıklayacak.

UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, dünya kamuoyuna şu temel çağrıları iletecek:

 - Transit serbestisi, DTÖ ve GATT Madde V çerçevesinde, uluslararası ticaret erbabı ve taşımacılar için evrensel ve vazgeçilmez bir haktır.

 - 59 DTÖ Üye devleti tarafından Aralık 2013’te verilen “transit serbestisi” kuralına uyma taahhüdü, yerine getirilmelidir.

 - AB ülkeleri başta olmak üzere, bazı ülkeler üzerinden karayolu ile transit olarak  gerçekleştirilen taşımalara kota ve transit ücreti gibi kısıtlamalar uygulanmamalıdır.

www.ulastirma.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim