• BIST 9530.47
  • Altın 2484.038
  • Dolar 32.5285
  • Euro 34.8667
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

UND, UN Ro Ro'daki hissesini sattı

UND, UN Ro Ro'daki hissesini sattı
Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı Ruhi Engin Özmen, derneğin UND Deniz’in iflasından kaynaklanan hiçbir borcu kalmadığını söyledi.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı Ruhi Engin Özmen, derneğin UND Deniz’in iflasından kaynaklanan hiçbir borcu kalmadığını, bu borcu ödemek için UND’nin U.N Ro-Ro’daki 1.2’lik hissesinin 0,40’lık kısmını 5 milyon euroya sattığını açıkladı. Özmen UND Deniz’in sektöre toplam maliyetinin ise 23 milyon 500 bin TL olduğunu dile getirdi.

Derneğin Ro-Ro şirketi UND Deniz’in 2010 yılı sonunda iflasının ardından Ocak 2011’de UND’de göreve başlayan yeni yönetimin başarılı bir performans sergilediğini ve UND Deniz’in tüm borçlarını temizlediğini ifade eden  UND Başkanı Ruhi Engin Özmen, “Geçtiğimiz ocak ayında göreve gelen yeni yönetim, UND Deniz’in iflas yaşaması nedeniyle sıkıntılı bir süreçte görevine başladı. Ancak yeni yönetim ciddi bir operasyonla bu sıkıntının üstesinden gelmeyi başardı. UND’nin bugün UND Deniz’den kaynaklı hiç bir borcu kalmadı. UND 2012 yılına ilk günkü gibi tertemiz girdi” diye konuştu.

Sektöre maliyeti 23 milyon 500 bin TL

UND Deniz’in borcunu ödemek için UND’nin, U.N Ro-Ro’daki 1.2 oranındaki hissesinin 0,40’ını 5 milyon euroya U.N Ro-Ro’ya sattıkları bilgisini veren Özmen,  U.N Ro-Ro’daki 0,40 satılmasından elde edilen 5 milyon euroluk gelirin 3 milyon TL’lik kısmının Gürbulak Sınır Kapısı’nın modernizasyon yatırımı için harcandığını, geriye kalan kısmın ise UND Deniz’in borcunun ödenmesine harcadığını dile getirdi. Özmen, UND Deniz’in sektöre toplam maliyetinin ise 23 milyon 500 bin TL olduğunu söyledi.  U.N Ro-Ro’da kalan yaklaşık 10 milyon euro değerindeki 0,80 hisseyi ise şimdilik satmayı düşünmediklerini aktaran Özmen, hissenin getirdiği temettünün bunda etkili olduğunu söyledi.

Kaynak: Perşembe Rotası

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim