• BIST 9079.97
  • Altın 2324.473
  • Dolar 32.3318
  • Euro 34.8419
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

UND, üyeleriyle iftarda bir araya geldi

UND, üyeleriyle iftarda bir araya geldi
UND, üyeleriyle iftar programında bir araya geldi. İftar sonrası mesleğini en iyi şekilde icra etmeye çalışan şoförlere ödüller ve çeşitli hediyeler verildi.


Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar programı bu yılda büyük bir katılımla İstanbul Yeşilköy Polat Renaissance Hotel’de yapıldı. 

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, iftar programı öncesi iftar programına katılan herkesle tek tek tokalaşarak onlarla yakından ilgilendi.
Hotelin havuz başında kurulan sofralarda misafirler oruçlarını dualarla açtılar.

İftar sonrası sektörün sorunlarının anlatıldığı “Aç Kapıyı Bezirgânbaşı” belgeselinin ikinci bölümü izlendi. TIR Şoförü Mehmet Soysal’ın Avrupa ile verdiği vize mücadelesinin anlatıldığı belgesel, büyük bir ilgi gördü. 

Belgeselin izlenmesinin ardından bir konuşma yapan Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, 2005 yılında tekrar başvuruda bulunulan Avrupa Birliği’ne katılma hedefinin tekrarlandığını söyledi. 

Avrupa’da 7 dava açtıklarını belirten Nuhoğlu, “Ortak Pazar, ortak ticaret dedik. Avrupa’da mallarımız serbestçe dolaşacak dedik. İhracatımızın yüzde 40’ını Avrupa ile yapıyoruz ama nedense bu konuda engellerle karşılaşıyoruz. Şoför kardeşlerimiz giremiyor. Haklı mücadelemizi sürdürürken biraz yorulacağız ama mücadelemiz, türlü engellerle karşılaştığımız için günlerle ifade edilen Münih’e 36 saat içinde ulaşana kadar sürecektir. Mesleğimizin hizmet sağlayıcı olarak tanınmasını eninde sonunda elde edeceğiz. 41 yıldır Uluslararası Nakliyeciler Derneği mücadelesini sürdürüyor” dedi.

İlk kez 5 yıllık kalkınma planına lojistiğin de girdiğini ifade eden Nuhoğlu, “İlk kez UND, lojistik platformun üyesi olarak kabul edildi. Artık mücadelelerimizde de yalnız bırakılmıyoruz. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı en az bizim kadar sorunlarımızı sahipleniyor” diyerek lojistik konusunun herkesin arzu ettiği şekilde algılandığını kaydetti.

Gelecekte Türkiye’ye çok büyük dövizler getirecek bir sektör olmasının sevindirici olduğunu vurgulayan Nuhoğlu, “Yine ilk kez ulaştırma ve taşımacılık, hizmet sektörünün turizmden sonra en fazla katkı sağlayan değeri oldu. Türkiye kalkınma hedefini ihracata odaklamıştır. İhracat parasal değer olarak bunun yüzde 40’ını karşılıyor” diye konuştu.

Uluslararası Karayolu Taşımacıları Birliği (IRU) Ortadoğu Daimi Temsilcisi Haydar Özkan da böylesi büyük bir aileyle birlikte olmaktan dolayı mutluluğunu dile getirerek IRU Başkanı’nın selamlarını getirdiğini söyledi. 

Özkan, Uluslar arası Karayolu Taşımacıları Birliği’nin 100’den fazla ülkede üyesi bulunan bir meslek örgütü olduğunu vurgulayarak ödül alan şoförlere başarı dileklerini iletti.

Konuşmalar sonrası UND tarafından mesleğini en iyi şekilde icra etmeye çalışan şoförlere Onur Nişanı Ödülleri verildi. Ayrıca Şoför Nihat İmirzi’ye de “Yılın Şoförü” ödülü takdim edildi.

UND’nin iftar programı ödül sonrası hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Haber ve Fotoğraflar: Mehmet ŞAHİNCİLEROĞLU 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim