• BIST 9463.73
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

UND ve KAZATO'dan ortak toplantı

UND ve KAZATO'dan  ortak toplantı
UND ve KAZATO arasında Almatı'daki toplantıda kurulan ortak çalışma grubu ikinci toplantısını İstanbul'da gerçekleştirdi.
UND ve Kazak Nakliyeciler Derneği (KAZATO) arasında Nisan ayında gerçekleştirilen toplantıda bir ortak çalışima grubu oluşturulması kararı verilmişti. Kurulan bu çalışma grubu ikinci toplantısını gerçtiğimiz günlerde İstanbul'da gerçekleştirdi. 
 
Ortak Çalışma Grubu Türkiye ve Kazakistan arasındaki uluslararası karayolu taşımacılığını görüşmek üzere bir araya geldi. Toplantıda  2013 yılında yeni başlayan geçiş belgesi sistemi değerlendirilirken, Ocak-Mayıs ayında 556 adet Kazak aracının yüklendiği bilgisi verildi. 
 
UND'den yapılan açıklamada ortak çalışma grubu ile ilgili şu bilgiler verildi:  
"Dernek olarak Kazakistan geçiş belgesinin Kazakistan’a girişten sonra 1 ay geçerli olmasının mütekabiliyet esaslarıyla bağdaşmadığı KAZATO ile paylaşılmış, bu konuda destek talep edilmiştir.
 
Derneğimiz meslektaşlarımıza firmalarımızın Türkiye’nin güney bölgelerinde Kazak nakliyeci bulunmadığı yönündeki şikâyetleri dile getirmiş, Kazak tarafından alınan yanıtta İran transit geçiş belgeleriyle ilgili olarak Kazakistan ve İran arasında sorun bulunduğunu, bu çerçevede araç bulmaktaki sıkıntının bundan kaynaklanabileceği ifade edilmiştir. Derneğimiz bu konuda da Kazak tarafından destek talep etmiştir.
 
İki ülke arasındaki uluslararası karayolu taşımacılığı alanında yaşanan aksaklıkları görebilmek için UND ve KAZATO üyeleri nezdinde anket düzenlemek hususunda mutabık kalmıştır.
 
Kazak Tarafına çalışma grubunca iletilen sorunlardan biri de Kazak sürücülerin taşıma evraklarını kaybedebildiği şikâyeti olmuştur. Kazak Tarafı Rusya, Kazakistan ve Belarus’da gümrük birliği ve Elektronik Ön Bildirim Uygulaması sayesinde evrak yükünün azaldığı, Türkiye’den Kazakistan’a gerçekleşen taşımalarda elektronik ön bildirim uygulamasının söz konusu zorlukları önleyebileceğini ifade etmiştir. Bu çerçevede, Kazak aracı yükleyen firmalarımızın, Kazak firmalarına Elektronik Ön Bildirim Uygulamasını gerçekleştirmek üzere taşıma evraklarını taşıma esnasında mümkün olan en kısa sürede elektronik ortamda iletmesinin faydalı olacağı Derneğimizce değerlendirilmektedir."
 
Ayrıca toplantıya katılan UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, iki ülke arasındaki taşımalarda bonus ve kota sistemlerinin kaldırılmasının nihai hedef olmasının gerektiğini, iki ülke arasındaki taşımalarda geçiş belgeleri yüzünden sorun yaşanmasının  ticareti olumsuz etkileyeceğini ve üçüncü ülke taşımacılarının pazara hakim olacağı hususunu dile getirerek iki Dernek arasındaki kuvvetli iletişimin söz konusu sorunları engellemek adına büyük önem taşıdığını belirtti.
 
Bu arada UND-KAZATO Ortak Çalışma Grubu Rusya, Kazakistan ve BDT ülkeleri çalışma grubu üyeleriyle bir araya gelerek, toplantı sonuçlarını üyelerle paylaştı.
 
Toplantı sonrasında  protokol imzalandı. Dostane bir ortamda geçen toplantıda Dernekleri UND adına İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, KAZATO’yu ise Müdür Olga Li temsil etti. UND-KAZATO Ortak Çalışma Grubuna ise UND adına Sevim Soylu, KAZATO adına Pavel Telitsyn başkanlık yaptı.
 
und1.20130615124904.jpg
 
und2.20130615124915.jpg
 
und3.20130615124927.jpg
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim