• BIST 9043.44
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

UND'den Gümrükler Genel Müdürlüğü’nü ziyaret

UND'den Gümrükler Genel Müdürlüğü’nü ziyaret
Kaçak göçmen vakaları ve firma bilgisi dışında araç üzerinde çıkan beyan dışı eşyalar sebebiyle Türk firmalarını mağdur edilmesi konularını görüşmek amacıyla UND heyeti tarafından Gümrükler Genel Müdürlüğüne bir ziyaret gerçekleştirildi.


Taşımacılık sektörünün önemli sorunlarından biri olan kaçak göçmen vakaları ve firma bilgisi dışında araç üzerinde çıkan beyan dışı eşyalar sebebiyle Türk firmalarını mağdur edilmesi konularını görüşmek amacıyla Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) heyeti tarafından Gümrükler Genel Müdürlüğüne bir ziyaret gerçekleştirildi.

Toplantıda ele alınan ilk husus, firmanın bilgisi olmaksızın araç üzerinden çıkan ve kimi durumlarda araç sürücüsü tarafından yurda sokulmak istenen ticari nitelikli eşyalar sebebiyle firmalara uygulanan yaptırımlar oldu. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından uygulanan cezai işlemlerde firmaların mağdur olan taraf olduğu ve firmanın bilgisi dışında yaşanan birçok vakada yine firmanın mağdur edilen taraf olduğu vurgulandı.

Kaçak göçmen vakalarının Türkiye’nin kanayan bir yarası olduğunu ifade eden UND heyeti tarafından, bu vakalardan dolayı firmalara yaptırım uygulanmaması ve ülkenin içinde bulunduğu olağanüstü durum nedeniyle taşımacıların mağdur edilmemesi gerektiği ifade edildi.

Gümrük makamları tarafından paylaşılan bilgilerde, kaçak göçmen vakalarında son dönemde önemli ölçüde artış yaşandığı, bu vakalar sebebiyle firmaların mağdur edilmemesi adına azami gayret gösterildiği ve bu sebeple TIR sisteminden ihraç işlemi yapılmadığı anlatıldı.

Özellikle sürücüden kaynaklandığı belirlenen beyan dışı eşya taşımalarında ise sürücüleri disipline edebilmek adına kamu otoritesi olarak gerekli önlemin alınacağı bilgisi paylaşıldı.

Toplantıya Gümrükler Genel Müdürlüğü'nden Genel Müdür Yardımcısı Önder Göçmen başkanlık etti. Ayrıca TIR Daire Başkanı Hakan Dalçık ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ticaret ve TIR Dairesi Başkanı Sançar Sefer Süer’de toplantıya iştirak etti.

UND heyeti ise Başkan Yardımcısı Cavit Değirmenci, İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, Yönetim Kurulu Danışmanı Cahit Soysal ve İcra Kurulu Üyesi Erman Ereke'den oluştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim