• BIST 9524.59
  • Altın 2489.018
  • Dolar 32.5474
  • Euro 34.68
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

UND'den İstanbul'da 2 lojistik üs önerisi

UND'den İstanbul'da 2 lojistik üs önerisi
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Engin Özmen, Türkiye'de lojistik üs bulunmadığını belirterek, İstanbul'da, Anadolu ve Avrupa Yakası olmak üzere 2 lojistik üs önerisinde bulundu.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Engin Özmen, Türkiye'de lojistik üs bulunmadığını belirterek, İstanbul'da, Anadolu ve Avrupa Yakası olmak üzere 2 lojistik üs önerisinde bulundu.

Özmen, yaptığı açıklamada Avrupa'da üretim merkezlerinin yanında lojistik üsler bulunmasına karşın Türkiye'de lojistik üs bulunmadığını ve Ankara'da meslektaşları tarafından oluşturulan 500 dönümlük bir lojistik merkez bulunduğunu belirtti.

İstanbul'un lojistik konusunda Türkiye'nin en gelişmiş merkezi olmasına karşın nakliyecilerin kendi imkanlarıyla oluşturdukları depolar, antrepolar ve TIR parklarında bu hizmetin verildiğini ifade eden Engin Özmen, "Önerimiz İstanbul'da 2 lojistik üs kurulması. Bunların biri Asya, biri Avrupa yakasında. Eğer yerel yönetimler, hükümet bu konuda tam destek verir, yerleri ayarlar, imar planlarına işlenirse, bizler de yatırımlarımızı oraya yaparak lojistik üslerin avantajlarını hem sektöre, hem ülkeye yaşatırız" dedi.

Özmen bakanlık düzeyinde de taleplerinin olduğunu belirterek "TOBB'da ve TİM'de sektörün sahibi olarak bunu dillendiriyoruz. Belediye ile lojistik üs alanlarının açılması konusunu görüşüyoruz. Ama hala sonuç alma noktasında değiliz" diye konuştu.

Devletin uluslararası karayolu taşımacılarına hiçbir teşvik ve katkı vermediğini, sektörün kendi öz sermayesi ve kendi olanaklarıyla büyüdüğünü ifade eden Özmen, şunları kaydetti: "2023 hedefi için de yine öyle olacak. Türkiye'deki ithalat ve ihracat taşımalarının tamamını kendi araçlarımızla ve kendi sermayemizle yapmak hedefimiz. Bugün Avrupa'da ve Ortadoğu'daki gelinen noktaya baktığımızda, Türkiye'nin gelişen pazarlarından pay almak için komşu ülkelerde inanılmaz bir saldırı ve yüklerimize karşı pay kapma yarışı var. Onlarla bizim eşit şartta rekabet yapılabilecek şartları devletin oluşturması lazım."

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim