• BIST 9693.46
  • Altın 2509.906
  • Dolar 32.5696
  • Euro 34.7707
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

UND'den 'Kardeşlik Sınır Tanımaz'a destek

UND'den 'Kardeşlik Sınır Tanımaz'a destek
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Bayrampaşa Belediyesi’nin bu yıl yedinci kez düzenlediği “Kardeşlik Sınır Tanımaz” projesine ulaşım sponsoru olarak destek veriyor.

UND TIRLARI “KARDEŞLİK SINIR TANIMAZ”
PROJESİ İÇİN YOLLARDA…

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Bayrampaşa Belediyesi’nin bu yıl yedinci kez düzenlediği “Kardeşlik Sınır Tanımaz” projesine ulaşım sponsoru olarak destek veriyor.

Ramazan geleneklerimizin kültürel ve sosyal bağlarımızın bulunduğu Balkan ülkelerinde yaşatılmasını amaçlayan proje kapsamında, UND’nin tahsis ettiği üç tırdan oluşan Bereket Konvoyu, sekiz ülkenin 20’yi aşkın şehrinde seyyar aşevleri ile iftar sofraları kuracak ve Ramazan eğlenceleri düzenleyecek.
Yardımlaşma ve dayanışma duygusunun doruk noktaya ulaştığı Ramazan ayı, Müslüman nüfusunun yoğun olarak görüldüğü Balkanlarda, Anadolu’yu aratmayan benzerlikte yaşatılıyor. “Kardeşlik Sınır Tanımaz” isimli proje kapsamında; İstanbul’dan yola çıkan bereket konvoyu, rotası üzerinde bulunan ülkelerde Ramazan’ın vazgeçilmezi tasavvuf müziği eşliğinde iftar yemekleri ve eski ramazan eğlenceleri ile gelenekleri yaşatmaya devam ediyor.

Sosyal sorumluluk bilinciyle yola çıkan UND’nin katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte sokak sofralarının kurulduğu, dostlukların pekiştiği, paylaşımların arttığı Ramazan ayı coşkusu, Balkan ülkelerine UND tırları aracılığıyla taşınıyor. Bayrampaşa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen bu etkinliğe katkıda bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirten UND Başkanı Engin Özmen, “Ülkeler arasındaki barış ve kardeşlik köprüsü olan tırlarımız, bu misyonları doğrultusunda yeni bir görev yüklendiler. Balkan ülkeleriyle aramızdaki tarihi ve kültürel bağları daha da güçlendirecek olan bu projeye katkıda bulunmak bizler için çok önemli” dedi.

Bereket Konvoyu, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşa Kaymakamı Abdülkadir Yazıcı, Arnavutluk, Makedonya ve Sırbistan Başkonsolosları ile UND Başkan Yardımcısı Zahit Sağlık’ın da katıldığı bir halk töreni sonrasında 28 Temmuz Perşembe günü yola çıktı. Konvoy sırasıyla, Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Kosova, Arnavutluk, Makedonya, Yunanistan ve Bulgaristan olmak üzere sekiz Balkan ülkesinde 20’den fazla şehre giderek, Türkiye’nin dostluk elini Balkan halklarına uzatacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim