• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

UND’nin Ankara çıkartması tamamlandı

UND’nin Ankara çıkartması tamamlandı
UND Başkanı Ruhi Engin Özmen ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret ederek, sektörle ilgili sorunları aktardılar.Lojistik devlet politikası haline gelecek

Lojistik devlet politikası haline gelecek

UND Başkanı Ruhi Engin Özmen ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret ederek, sektörle ilgili sorunları aktardılar.

UND heyetini Çankaya Köşkü’nde kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, nakliye sektörünü “Türkiye’nin ürettiklerini dış dünyaya taşıyan bir köprü. Devlet sorunlarınızın farkında. Mutlaka çözülecektir” dedi.

15 Ocak’ta yapılan genel kurulda seçilen UND’nin Yönetim Kurulu, sektörde yaşanan gelişmeleri ve sektörün sorunlarını aktarmak üzere, 7 ve 8 Şubat günlerinde devlet yöneticileriyle görüşmeler yaptı. Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret ederek, sektör hakkında bilgi veren UND Başkanı Ruhi Engin Özmen, karayolu taşımacılığının bir devlet politikası olması gerektiğini ifade etti. Yaklaşık 5 milyar dolarlık bir hacme ulaşan sektörle doğrudan ilgilenecek müstakil bir bakanlık kurulması gerektiğini vurgulayan Özmen, bir çok ülkede uygulanan kotalar ve geçiş paralarıyla ilgili yaşanan sorunları anlattı. 46 bin araca ulaşan filo büyüklüğüyle yaklaşık 400 bin kişiye istihdam sağladıklarını kaydederek, sorunlarıyla yakından ilgilendiği için Cumhurbaşkanı Gül’e teşekkür etti. Özmen, “Sektörün daha sağlıklı hizmet üretebilmesi için lojistiğin devlet politikası olarak ele alınması gerekmektedir. O nedenle Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun gündemine alınmasında yarar görüyoruz” dedi.

“Sektörün 10 yıl sonrası görülerek hareket edilmeli”

UND heyetini dinleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise, istihdam ve diğer ekonomik göstergeler açısından oldukça büyük bir sektör olan nakliyenin, Türkiye’nin ürettiklerini dış dünyaya taşıyan bir köprü olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, “Siz başarılı olmazsanız ihracat da olmaz” diyerek, sektörün başarısı için bürokrasinin en aza inmesi şeklindeki talebe kendisinin de katıldığını belirtti. Gül, “Devlet, nakliye sektörünün öneminin farkında, sorunlarınızın aşılması için elinden gelen gayreti sarf ediyor. Önce koordinasyonu sağlayıp sonra da büyük resme bakıp sektörün 5–10 yıl sonrasını görecek şekilde hareket edilmesi gerekiyor. Bu anlamda ben de gelişmelerle bizzat ilgileneceğim” dedi.

UND heyetinde, Başkan R. Engin Özmen’in yanı sıra, 2. Başkan Bahaddin Karakuş, Başkan Yardımcıları Zahit Sağlık, Şerafettin Aras, Erdal İlhan, Mustafa Açıkgöz, Genel Sekreter Fevzi Çakmak, Sayman Edip Bakımcı ile Yönetim Kurulu Üyeleri Adnan Ağaçlı ve Tahir Aydoğan katıldılar. Ayrıca UND İcra Kurulu Başkanı Mine Kaya ile Genel Koordinatör Nejat Yardımcı da ziyaretlerde hazır bulundular.

UND heyeti, geçen hafta Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ile yapılan görüşmeden sonra, Ankara çıkarmasında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yanı sıra, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyaldız, Dış Ticaret Müsteşarı Ahmet Yakıcı, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın ve Kara Ulaştırması Genel Müdürü Ali Rıza Yüceulu’yu da ziyaret ederek, sektörle ilgili bilgilendirmede bulundular.

UND’nin devlet yöneticilerine ilettiği sorunlar:

- Lojistik sektörüne yönelik ödeme vadelerinin sınırlandırılması

- İhraç malı taşıyan araçların, ÖTV’siz yakın konusundaki kısıtlamanın kaldırılması
- Uluslararası eşya taşımacılığı ve lojistik sektör analizi projesinin desteklenmesi
- DTM Ekonomik Araştırmalar ve Değerlendirmeler Dairesi tarafından derlenen “Dış Ticaret ve Ulaşım” istatistiklerinin UND’nin paylaşımına açılması
- Ön finansman uygulamasına imkan veren kaynakların oluşturulması
- Hizmet üreten işletmelerin, üretici işletmelere benzer vergi kolaylıklarından yararlandırılması
- Lojistik köy yatırımlarının desteklenmesi
- İntermodal /çok modlu taşıma hatlarının desteklenmesi
- AB’nin Türk nakliyecilerine yönelik haksız taşıma kotaları uygulaması
- Kapıkule’de zaman zaman oluşan TIR kuyruklarını önlemek için TIR Parkı ihtiyacı
- Lojistik alanında Ar-Ge çalışmalarının ve eğitimlerinin desteklenmesi
- Uluslararası fuarlarda sektörün temsili konusunda ortak çalışma
- Çeşitli ülkelere yönelik taşımalarda karşılaşılan kota, vize sorunları

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim