• BIST 9079.97
  • Altın 2306
  • Dolar 32.3263
  • Euro 35.1055
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

UND'nin iftar yemeği sektörü buluşturdu

UND'nin iftar yemeği sektörü buluşturdu
Uluslararası Nakliyeciler Derneği'nin (UND) verdiği geleneksel iftar yemeği, yoğun bir katılımla gerçekleşti. İftar programında konuşan UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu "Türkiye lojistikte büyük mesafe kat etti" dedi.
Lojistik Sektörü’nün öncü kuruluşu Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği iftar yemeği ile Ramazan coşkusunu tüm üyeleri ve sektör temsilcileri ile paylaştı. Geleneksel olarak düzenlenen İftar yemeğine sektörün her kesiminden yoğun bir katılım gerçekleşti.
 
İftar programında konuşan Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Türkiye'nin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan günlerden geçtiğini belirterek “Bugün aramızda değerli milletvekillerimiz, dernek başkanları ve yöneticilerimiz var. Hepiniz hoş geldiniz,hayırlı Ramazanlar diliyorum. Türkiye’ye baktığımızda her şey çok değişti ve büyük mesafe kat edildi. Artık 19 lojistik üssü konuşuyoruz, Türkiye’nin ihracatının 2002 yılında 36 milyar dolarken 150 milyar dolara taşınması için yapılmış mücadeleleri görüyoruz. Şimdi 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedeflenmiş ama hepsinden öte geçen hafta meclisten geçen 10. Kalkınma planında 2018 yılında 277 milyar dolarlık ihracat hedefi konulmuş durumda." dedi.

"Otobanlarıyla, yatırımlarıyla, ihracatıyla Türkiye'nin bu zamana kadar verdiği bütün mücadelelerle gelinen noktada açıkçası ülke adına sevinmemek elde değil. Onun için bu dönemde emeği geçen herkese, sektöre, bürokratlarımıza, siyasetçilerimize herkese çok teşekkür ediyorum. Ama hepimiz biliyoruz ki yapacak çok işimiz var.” diyen Çetin Nuhoğlu şöyle devam etti:  “Güçlü Türkiye için güçlü lojistik sloganıyla oluşturulmuş olan ve karıncaların yan yana gelmesiyle oluşturulmuş olan bir güce ihtiyacımız var. Artık Türkiye’nin temel planlarından biri olan ihracat hedefine hem malların ihracatında hem hizmetlerin ihracatında aktif rol alabilmemiz için çalışmamız lazım. İhtiyaç duyduğumuz güçlerin desteklerini almamız lazım. Önümüzde engellerimiz var bunları aşmamız lazım. Herkesin eşit şartlar altında, rekabet edeceği alanlar oluşturulması gerekiyor. Buna göre de yan yana gelerek  tüm bu konuları çözmeliyiz."

Nuhoğlu, konuşmasında şirket sahiplerine de seslenerek  "Bugün burada olan tüm dostlarımıza, UND ‘nin kurucularına teşekkür ederim, önemli bir başarıya imza attılar. Bu sektörde çok önemli işler yapıyoruz. Türkiye herkesin süründüğü dönemlerde başını dik tutan, büyümeyi hedefleyen bir ülke ve bu ülkenin geleceği bizler için çok önemli. Sizlerden ricam sakın şirketlerinizi satmayın, gelin bu mücadeleyi hep beraber verelim.” dedi. 

Uluslararası İl Nakliyeciler Derneği İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener de konuşmasına “Ramazan bizler için karşılıklı sevgi, saygı, paylaşma ve birlik beraberliğin ön plana çıktığı bir dönemdir" sözleriyle başlayarak şunları söyledi: "Uluslararası taşımacılık sektörü 400 bin kişiye istihdam sağlayan, 70 bin aracı ile toplam 77 ülkede 1 milyon 200 bin ihracat taşıması yapan, bu taşımayı da ihracata güç katarak yapan, ülkemizin 153 milyar dolarlık ihracatının % 40’ını taşıyan ve ülke ekonomisine 8 milyar dolar katkı sağlayan çok önemli bir sektördür. Çok zorlu bir piyasada rekabet ediyoruz. Türk taşımacısının meselesi gerçekten milli bir mesele. 2023’te 500 milyar dolar ihracat hedeflemiş olan Türkiye için taşımacılık çok önemli bir mesele olarak karşımızda.”

Bugünlerde her zamankinden çok daha fazla beraber olmaya, akıl birliğine ihtiyaç duyulduğunu  belirten Şener, “Birliği sağlamanın yolu hepimizin aynı geminin yolcusu olduğunu kabul etmesi ve  bizi başarılı olmaktan alıkoyan yapısal problemleri, kamu ile işbirliği içinde çözmemizdir. Uluslararası alanda kamuyla, ihracatçımızla el ele işbirliği yaparak rekabet etmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu. Şener, "Son 10 yılda ihracatımızın 4 kat artmış olması ihracatçısı, ulaştırmacısı, sürücüsü, dış ticareti ile aslında hepimizin bir başarısıdır. Gerçekten 2023’te 500 milyar dolar hedefine ulaşacaksak, biz ihracatla büyümeye ve kalkınmaya karar vermişsek, taşımacılık sadece taşımacının, ihracatçının değil taşımacılık bu ülkedeki otorite sahibi herkesin meselesidir. Milli bir meseledir. Bu vesile ile mübarek Ramazan ayının, kamu kesimi, özel sektörü, ihracatçısı ve bu alandaki tüm kesimin  güç birliğine vesile olmasını diliyor ve hepinizi en derin saygılarımla selamlıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların sonunda IRU Karayolları Nakliye Şirketi, 10 firma yetkilisine ödüllerini verdi. Ayrıca 82 sürücü de verilen ödüllerle onurlandırıldı.
 
UND iftarından kareler...
 
7.20130725142418.jpg
 
9.20130725142444.jpg
 
14.20130725142715.jpg
 
16.20130725142737.jpg
 
19.20130725142822.jpg
 
2.20130725142323.20130725144647.jpg
 
Haber: Gözde Gümüş
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim