• BIST 9693.46
  • Altın 2508.406
  • Dolar 32.5788
  • Euro 34.7848
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Ünpark Projesi hayata geçiriliyor

Ünpark Projesi hayata geçiriliyor
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, "Ünye'de her geçen gün artan motorlu araç sayısı sebebiyle ciddi bir trafik yoğunluğu ve park sorunu yaşatmaktadır. Bu çerçevede bir süredir hazırlığını yaptığımız 'Ünpark Projesi' bugün itibari ile başlamıştır." de

Ünpark Projesi hayata geçiriliyor

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, "Ünye'de her geçen gün artan motorlu araç sayısı sebebiyle ciddi bir trafik yoğunluğu ve park sorunu yaşatmaktadır. Bu çerçevede bir süredir hazırlığını yaptığımız 'Ünpark Projesi' bugün itibari ile başlamıştır." dedi.

Bir çok büyükşehirde faaliyette olan bu projenin pilot uygulaması Ünye'de bazı işlek cadde ve sokaklarda uygulanmaya başlandı. Ünye Belediye Başkanı Arpacıoğlu, Ünpark, cadde ve sokakların gereksiz yere işgal edilmesini ve gelişi güzel araç park edilmesini önlemeye, trafiği rahatlamaya yönelik Parkometre kontrollü ücretli bir otopark uygulaması şeklinde olduğunu dile getirdi. "Uygulama ile trafikte düzenin temini ile birlikte 11 kişiye de istihdam sağlanmıştır. Diğer taraftan, parkomat alanlarına araçlarını bırakan vatandaşlar da araçlarını güvende hissedeceklerdir." diye konuştu.

Başkan Arpacıoğlu ise parkometre ücretlerinin ilk 15 dakikanın ücretsiz olup, 1 saat 1 lira, iki saat 2 lira, iki saat üzerine ise kesinlikle park yaptırılmayacağını, abone sistemi uygulanmayacağını ve Türkiye genelinde olduğu gibi özürlü araçlarından ücret alınmayacağını belirtti. Belirlenmiş alanlara park yapan ve ücreti ödemeyen araç sürücülerinin ise cezai uygulama ile karşılaşacakları konusunda uyardı.

Ünye'de uygulamanın yapılacağı cadde ve sokaklar ise 20 Temmuz Caddesi, Cengiz Topel Caddesi, Bahar Market Caddesi, Eski Pazaryeri Caddesi, Belediye Caddesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi şeklinde olup talep olduğunda diğer cadde ve sokaklarda da bu uygulama başlatılacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim