• BIST 9079.97
  • Altın 2322.335
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.9435
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

UNRo-Ro sefer sayısında büyüme bekliyor

UNRo-Ro sefer sayısında büyüme bekliyor
13 gemisi ile İtalya ve Fransa’ya sefer düzenleyen U.N Ro-Ro 2011 yılında sefer sayısında yüzde 20 büyüme bekliyor.

U.N Ro-Ro sefer sayısında büyüme bekliyor

13 gemisi ile İtalya ve Fransa’ya sefer düzenleyen U.N Ro-Ro 2011 yılında sefer sayısında yüzde 20 büyüme bekliyor.

U.N Ro-Ro CEO’su Sedat Gümüşoğlu, bu aşamada sadece karayolu nakliyesinden pay alma çalışmaları içinde olduklarını söyledi. U.N Ro- Ro CEO’su Sedat Gümüşoğlu, önemi günden güne artan Ro- Ro piyasasını değerlendirdi. U.N Ro-Ro olarak 2007 yılı rakamlarını geçme umudu taşıdıklarını belirten Gümüşoğlu, sefer sayısı bazında yüzde 20’lik bir büyüme yaşayacaklarını kaydetti. 2011 yılında 509 sefer yaptıklarını hatırlatan Gümüşoğlu bu yıl 600- 650 adetlik sefere ulaşma beklentisi içinde olduklarını dile getirdi.

Rakibimiz karayolu

13 gemisi ile İtalya’nın Trieste, Fransa’nın Marsilya ve Toulon limanlarına sefer yapan, portföyüne Mayıs ayında da Romanya- Köstence hattını ekleyecek olan U.N Ro-Ro’nun aynı hizmeti veren hiç bir şirketi rakip olarak algılamadığını söyleyen Gümüşoğlu, U.N Ro-Ro olarak rakiplerinin karayolu olduğunu vurguladı. “Bugün itibariyle Ro-Ro ile karayolu taşımasının oranları neredeyse yüzde 50’ye 50. Biz pastayı nasıl büyütebiliriz. Nasıl karayoluna daha büyük bir alternatif yaratabiliriz. Bu konuda daha nasıl yatırım yapabiliriz diye düşünüyoruz.” şeklinde konuşan Gümüşoğlu bunun için de alternatif hat oluşturma çalışmalarının devam ettiğinin altını çizdi. Gümüoğlu; “Bizim asıl rakibimiz kara. Bizim onun dışında rasyonel bir rakiple hiçbir derdimiz olamaz.” dedi.

UND yönetimine destek sözü

Gümüşoğlu bu aşamada yeni UND yönetiminin UND Deniz’i ayağa kaldırma çalışmalarına da değindi. “Yeni UND yönetiminin çok güçlü sektörün menfaatlerini koruyabilecek bir yönetim olduğuna inanıyorum. Yapılması gereken, ne kadar çok iş birliği yapabiliriz. Ana konumuz bu sektörün alt yapısını kuvvetlendirmek. Bu konuda rasyonel hareket eden yönetime biz U.N Ro-Ro olarak her zaman destek verebiliriz. Yeter ki bizden bu yönde bir destek istensin“ diye konuştu.

U.N Ro-Ro’nun müşterilerinin hali hazırda UND üyeleri olduğunu vurgulayan Gümüşoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Biz neredeyse sektör derneğinin üyeleriyle çalışıyoruz. Bu iki kurum arasındaki iş birliğinin en üst düzeyde olması lazım. Günlük her türlü derdimizi, sorunumuzu paylaşıyor olabilmemiz lazım.”

U.N Ro- Ro CEO’su Sedat Gümüşoğlu 280 bin TIR kapasitesinin üzerine çıktıklarını ifade derken Toulon hattında TIR karnelerinin uçakla getirilip gümrük işlemlerinin hemen yapılması için çalışma içine olduklarını kaydetti. Trieste hattında bu yöntemin uygulandığını anımsatan Gümüşoğlu, Trieste Limanında şoförlerin konakladıkları yerlerle ilgili iyileşme çalışmalarına başladıklarını, Toulon ve Trieste’de nakliyecilerin işlerini takip edecekleri ofisler yapmayı planladıklarını ifade etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim