• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Ünye Limanı 150 metre daha uzatılacak

Ünye Limanı 150 metre daha uzatılacak
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, belediyenin işletmeciliğini yaptığı Ünye Limanı'nın genişletilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, "Ünye Limanı rıhtımının 150 metre doğuya uzatılmasıyla ilgili ÇED raporu çalışmaları başladı" dedi.

Arpacıoğlu, belediyenin işletmeciliğini yaptığı Ünye Limanı'nın genişletilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

Yaklaşık 15 yıldır Ünye Limanı'nın işletmecisini Ünye Belediyesi olarak yaptıklarını ve limanda kapasiteyi arttırmak için gerekli yatırımları yaptıklarını ifade eden Arpacıoğlu, "Ünye, turizm yapısıyla, limanıyla, ekonomisiyle büyütülmelidir. Ünye Limanı büyütüldüğünde bölgeye daha fazla gemi gelecek ve ekonomik girdi sağlanacak. Dolayısıyla Ünye Belediyesi'nin de gelirlerinde bir artış olacaktır" dedi.

Liman rıhtımının genişletilmesiyle ilgili DLH'ye müracaat ettiklerini ifade eden Arpcıoğlu, şunları kaydetti:

"Limanın jeolojik etüt raporlarının ve planlarının hazırlanması safhalarını tamamladık. Ünye Limanı rıhtımının 150 metre doğuya uzatılmasıyla ilgili ÇED raporu çalışmaları başladı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzün göndermiş olduğu yazıda da Ünye Belediye Başkanlığı tarafından limanın ve rıhtımın uzatılmasıyla ve özellikle rıhtımın genişletilmesi konusunda çalışmalarımızla ilgili ÇED raporu çalışmalarının nisan ayında biteceğini belirtmek istiyorum. Raporun tamamlanmasından sonrada DLH'nin yapım ihalesiyle ilgili konuyu takip edeceğiz. Bu çalışmaları ihale aşamasına getirmek üzere müracaatımızı yapacağız ve ardından ihaleye çıkacağız."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim