• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

UPS 767 Filosu yeni görünüm kazanıyor

UPS 767 Filosu yeni görünüm kazanıyor
UPS, yakıttan tasarruf sağlama ve emisyonları azaltmaya yönelik sürdürülebilirlik çalışmalarının bir parçası olarak yeni kanatçıkların eklenmesiyle yeni bir görünüme sahip olan Boeing 767 filosunu görücüye çıkardı.
Her bir kanadın ucuna takılan ok şeklindeki yüzeylerden oluşan bu kanat ucu aparatları, engelleme kuvvetini azaltıp yakıttan tasarruf sağlayarak ve ayrıca uçakların kalkış performansını arttırıp gürültü emisyonlarını düşünerek uçakların genel verimliliğini artırıyor. Bu değişiklikler, UPS’nin yılda 22 milyon litrenin üzerinde yakıttan tasarruf etmesini sağlayacak ve karbondioksit emisyonlarını da 62 bin tondan fazla azaltacak. UPS, tüm 767 uçuşlarında yaklaşık yüzde dört oranında bir yakıt tasarrufu sağlanacağını tahmin ediyor.
 
UPS CFO’su David Abney, “UPS, sürdürülebilir iş uygulamalarında sektöre liderlik etmeye devam ediyor. Sektördeki en geniş hizmet portföyüne sahip olarak, sürekli bir şekilde emisyonları azaltmanın ve faaliyet giderlerini düşürmenin, böylece müşterilerimizin global ekonomide rekabet edebilecekleri çözümler almasını sağlamanın yollarını arıyoruz. Bu kanatçıklar, sürdürülebilirliğin mükemmel bir örneği. İşlerimiz ve yönetimimiz açısından iyi sonuçlar sağlayacağın düşünüyoruz ” dedi.
 
UPS, beş tanesi sipariş aşamasında olan 54 adet 767 uçak ile hizmet veriyor. Şirket, 2014 yılının sonu itibariyle kanatçıkların tüm 767 uçaklarında yer almasını planlıyor. Kanatçıklar halihazırda UPS’nin 747 ve MD-11 filolarına takıldı ve A300-600’de de kanat ucu çiti olarak adlandırılan benzer bir aparat bulunuyor.
 
Yapılan değişiklikler her bir kanada yaklaşık bir buçuk metrelik bir kanat genişliği ekleyecek ve her bir kanatçık yaklaşık üç buçuk metre uzunluğunda. Kanatçıkların ağırlığı ve kanat yapısı üzerinde yapılacak kapsamlı yapısal güçlendirme nedeniyle uçağın ağırlığı yaklaşık 1.300 kilogram artacak. Bu büyüklük ve ağırlıkta bile kanatçıklar, uçuş başına tüketilen yakıt miktarını azaltacak.
 
 Kanatçıklar, kanadın uzunluğunu arttırarak ve uçağın havadaki hareketine karşı güç oluşturan engelleme kuvvetini azaltarak kanadın aerodinamiğini iyileştirecek.
 
Kanatçık projesi, UPS Airlines tarafından uygulamaya sokulan bir sürdürülebilirlik girişimidir. Şirket, kargo sektörünün şu anda en genç ve en yüksek yakıt verimliliğine sahip hava filosunu işletiyor ve 2005 yılında temel alınan karbon yoğunluğunu 2020 yılı itibariyle yüzde 20 daha azaltma konusunda çalışmalar yürütüyor. Yakıt tüketimini azaltmaya yönelik çalışmada diğer göze çarpan noktalar da bilgisayar tarafından optimize edilen uçuş güzergahları, uçağin pistte ilerleme süresi yönetimi ve alternatif yakıt yer desteği ekipmanları.
 
UPS Airlines Başkanı Mitch Nichols, “İyileştirme için her zaman bir yol olduğuna inanıyoruz ve bu ruhu çevreyle ilgili çalışmalarımıza yansıtıyoruz. Para tasarrufu sağlamak, çevre üzerindeki etkilerimizi azaltmak ve müşterilerimize daha etkin bir şekilde hizmet sağlamak üzere mevcut teknolojileri ne şekilde kullanabileceğimize harika bir örnek teşkil etmektedir” dedi.
 
UPS (NYSE:UPS), paket ve kargo taşımacılığı da dahil olmak üzere; uluslararası ticaretin kolaylaştırılması, ileri teknolojinin yaygınlaştırılması ile birlikte dünya ticaretinin daha etkin yönetilmesi için sunduğu çeşitli çözümleriyle lojistik sektöründe global bir liderdir. Merkezi Atlanta, ABD’de bulunan UPS, dünya çapında 220’den fazla ülke ve bölgeye hizmet vermektedir UPS’nin resmi web sitesi UPS.com’u ve kurumsal blog adresi de blog.ups.com’u ziyaret edebilirsiniz. pressroom.ups.com ‘dan UPS haberlerine ulaşabilirsiniz. UPS’nin sürdürülebilirlik girişimleri ile ilgili resmi web sitesi responsibility.ups.com/sustainability adresini ziyaret edebilirsiniz.  
 
www.UlasımOnline.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim