• BIST 9457.24
  • Altın 2496.514
  • Dolar 32.5944
  • Euro 34.7827
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

UPS Avrupa Başkanı Jim Barber oldu

UPS Avrupa Başkanı Jim Barber oldu
UPS, 26 yıllık UPS duayeni Jim Barber'i, UPS’in Avrupa Bölgesi yeni başkanı olarak atadı. Barber, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'dan sorumlu olacak.

UPS Avrupa Başkanı JIM BARBER oldu
 
UPS (NYSE: UPS), 26 yıllık UPS duayeni Jim Barber'i, UPS’in Avrupa Bölgesi yeni başkanı olarak atadı. Barber, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'dan sorumlu olacak.

Başkanlığa getirilmeden önce UPS’in Avrupa Bölgesi Operasyon Direktörü olarak görev yapan 51 yaşındaki Barber, görevi emekliye ayrılan Bölge Başkanı Wolfgang Flick'den devraldı. Barber yeni görevinde, 40 bini aşkın çalışanının olduğu 120 ülke ve bölgenin tüm UPS paket, kargo ve lojistik operasyonlarından sorumlu olacak.

Barber'ın UPS'deki kariyeri boyunca Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da yönetici pozisyonunda büyük başarılara imza attığını belirten UPS Uluslar arası Başkanı Dan Brutto "Jim'in Avrupa bölgemiz üzerinde büyük etkisi olacağına inancımız tamdır" dedi. Brutto "UPS'in uluslar arası gelirlerinin neredeyse yarısı Avrupa Bölgesi'nden geliyor. Dolayısıyla bu kritik bir atama ve UPS'in geleceği açısından da çok önemli" diye konuştu.

UPS'e 1985 yılında ABD'nin Georgia eyaletinde teslimat şoförü olarak katılan Barber, aynı yıl yöneticilik pozisyonuna terfi ederek muhasebe ve faturalama departmanlarında yönetici olarak çalıştı. 1993 yılında New York, Buffalo'daki Batı New York Bölgesi'ne Kontrolör olarak atanan Barber, aynı görevi Kuzey Illinois Bölgesi'nde sürdürdükten sonra 1998'de Batı Bölgesi'nin Kontrolör Koordinatörlüğü görevine yükseltildi.

2000 yılında UPS'in Atlanta'daki genel merkezine transfer olarak Birleşme ve Satın Almalar Grubu'na katılan Barber, daha sonra Güneydoğu Bölgesi Kontrolörlüğü’ne, ardından 2004 yılında da Brüksel'deki Avrupa Bölgesi Kontrolörlüğü görevine tayin edildi. Ocak 2006'da Londra'daki Birleşik Krallık ve İrlanda Bölgesi Başkanlığı görevine getirilen Barber, 2010 yılında ise başkanlıktan önceki son görevi olan Operasyon Direktörlüğü görevini sürdürmek üzere Brüksel'e geçti.

Barber, Londra ve Brüksel'deki son görevlerinde, UPS'in son dönemdeki en büyük şirket alımlarından birinin entegrasyon yönetiminde ve 2012 Londra Olimpiyatları'yla ilgili hazırlık çalışmalarının tamamlanmasında kilit roller oynadı. LYNX Express Ltd. şirketinin 2005 sonunda satın alınması UPS'in Birleşik Krallık genelindeki operasyonlarını ciddi oranda genişletirken, şirketin entegrasyonuna rehberlik etme görevini de o dönem Bölge Başkanı olan Barber yürüttü.

Barber 2008'de UPS'in Birleşik Krallık'taki en büyük, Avrupa genelinde ise ikinci büyük tesisi olan Tamworth Aktarma Merkezi’nin inşası ve açılışı için yapılan 105 milyon dolarlık yatırımı yönetti.

Bölge yöneticiliği pozisyonlarında görev aldığı dönemlerde Barber, 2012 Olimpiyatları'nın yapılabilmesi için gerekli olan lojistik ağların hazırlanması ile ilgili çalışmalara liderlik etti. UPS, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda olduğu gibi, 2012 Londra Olimpiyatları'nın da resmi lojistik ve hızlı teslimat hizmetleri sağlayıcısı oldu. Olimpiyat Oyunları'nın Lojistik Faaliyetlerini ve Yönetim Merkezi'ni işletme görevini üstlenen UPS, aynı zamanda oyunlara lojistik planlama, depolama ve ulaştırma hizmetlerini de içeren bir entegre tedarik zinciri ağı da sağlayacak.

Öte yandan, UPS'te geçirdiği 35 yılın ardından emekliye ayrılan Wolfgang Flick, son 7 buçuk yıldır şirketin Avrupa Bölgesi Başkanlığı’nı yürütüyordu. 1976'da, şirketin Kuzey Amerika dışındaki ilk genişleme projesi olan Almanya operasyon merkezinin açılışı Flick’in göreve başladığı ilk gündü.

UPS'e ilk olarak Almanya'nın Giessen şehrinde merkez yöneticisi olarak katılan Flick, sonraki yıllarda yeni ve daha büyük sorumluluklar gerektiren görevlerle şirket içinde yükselişini sürdürdü. 1987'de Avrupa Bölgesi hava kargo yöneticiliği görevine atanan Flick, 1991 yılında ise Köln Havayolları / Uluslararası Bölge'de Alt Bölge Yöneticisi oldu. 1995'de Amerika Birleşik Devletleri'nde Utah-Idaho Bölgesi’nin başkanlığı görevine getirilen Flick, daha sonra Güney Avrupa Bölgesi Başkanlığı’na atandı. 2001'de Almanya Bölgesi Başkanı olarak tayin edilen Flick, 2004 yılında  Avrupa Bölgesi Başkanlığı görevine getirildi.

Bölge Başkanı olarak görev yaptığı dönemde UPS'in ABD dışındaki gelmiş geçmiş en büyük inşaat projesi olan Köln'deki Avrupa Hava Aktarma Merkezi’nin genişletilmesine yönelik projesine liderlik eden Flick, daha sonra bugün müşterilerine sağlık lojistiği hizmetleri sunan Hollanda'daki merkezin inşasında görev aldı. Flick ayrıca, UPS'in Avrupa'daki kapsama alanını genişletmeye yönelik olarak Polonya, Romanya, Slovenya ve Türkiye'de yaptığı şirket alımlarını da yönetti.

"Wolfgang, hem UPS'in Avrupa'daki hava ulaştırma ağının kuruluşunda, hem Köln Hava Aktarma Merkezi’nin projelendirilmesi ve açılmasında, hem de hava operasyonlarının parçalarının bir araya getirilmesinde üstlendiği görevlerle takdiri hak ediyor" diyen UPS Uluslar arası Başkanı Dan Brutto UPS Avrupa ulaştırma ağının başarıyla entegre bir tedarik zinciri hizmetleri sağlayıcısına dönüşmesinde Flick'in vizyonundan ve liderliğinden önemli ölçüde faydalandıklarını ve UPS'in uluslararası altyapısının oluşturulmasında Flick'in öncü bir rol oynadığını söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim