• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

UPS çalışanları 775 saat gönüllü çalıştı

UPS çalışanları 775 saat gönüllü çalıştı
Tüm dünyadaki UPS’lerde ‘Küresel Gönüllülük Ayı’ olarak kutlanan Ekim ayında, yaklaşık 200 UPS Türkiye çalışanı çok sayıda yardım kuruluşuyla elele vererek 8 proje ile tam 775 saat gönüllü olarak çalıştı.

 

UPS, kuruluş yılı olan 1907’den bu yana hizmet verdiği toplumların yararına yapılan çalışmalara tam bir bağlılıkla destek veriyor. Bu çerçevede gerçekleştirilen UPS Küresel Gönüllülük Ayı da tüm dünyadaki UPS merkezleri ile aynı anda UPS Türkiye’de de kutlandı. UPS Türkiye gönüllüleri, Ekim ayı boyunca görme engelliler için kitap okumaktan korunmaya muhtaç çocuklarla zaman geçirmeye, kan bağışında bulunmaktan yürüme engelliler için kapak toplamaya kadar birçok projeyi hayata geçirdiler.
 
Tüm dünyadaki UPS merkezlerinde gönüllülüğe ayrılan bu ayda UPS Türkiye gönüllüleri 200 kişi ile 775 saat çalışırken, 2012 yılı içerisinde de toplamda yaklaşık 800 kişi ile 2500 saat gönüllülük hizmeti verdi.
UPS çalışanları Küresel Gönüllülük Ayı’nda Türkiye Görme Özürlüleri Kitaplığı Ödünç Kitap Projesi için görme engellilere temin edilecek olan kitapların kabartmalı baskıya hazır hale gelmeleri için yapılacak editörlük çalışmasını üstlendi. UPS gönüllülerinin hazırladığı bu kitaplar daha sonra Brail alfabesi ile bastırılarak proje kapsamında TÜRGÖK’e teslim edilecek. UPS, görme engelliler için aynı zamanda Sesli Kitap Projesi’ni de yürüttü. UPS çalışanları, Altı Nokta Körler Derneği’nin internet sitesinde yer alan kitap listesinden seçtikleri kitapları seslendirdiler. Yılsonuna kadar devam edecek olan bu proje ile 85 UPS gönüllüsü görme engellilerin kütüphanelerine katkıda bulunacak.
 
Diğer taraftan Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin Plastik Kapak Toplama Projesi’ne katkıda bulunan UPS gönüllüleri engelliler için ofislerinin içine yerleştirilen karton kutularda kapak topladı. UPS Türkiye gönüllüleri yalnızca kapak toplamakla da yetinmedi. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin merkezinde, toplanan kapakların ayıklanmasına ve geri dönüşüme gönderilmesine de destek verdi. Yapılan bu çalışma ile UPS’liler, ihtiyaç sahibi engellilere sandalye alımına katkıda bulundu.
 
Yine Küresel Gönüllülük Ayı kapsamında, 80 Koruncuk Vakfı çocuğu için UPS Spor Okulu’nda illüzyon gösterisi düzenlenerek çocuklarla eğlenceli saatler yaşandı. Bir diğer etkinlikte, UPS gönüllüleri Semiha Şakir Huzurevi ve Maltepe Devlet Huzurevi’ne ziyaret gerçekleştirdiler.
 
UPS’lilerin Kızılay’a yaptığı kan bağışı da bu ayda gerçekleştirilen faaliyetler arasında yer aldı.
 
UPS Türkiye Gönüllülük Komitesi Başkanı Çetin Balekoğlu, ‘UPS için, içinde bulunduğu toplum ve çevre büyük önem taşımaktadır. Bunun için de 1951 yılında kurulan UPS Vakfı ile tüm dünyada sağlıktan eğitime, çevreden toplum güvenliğine kadar birçok alanda kar amacı gütmeden faaliyet gösteren organizasyonlara destek vermektedir. Küresel Gönüllülük Ayı çerçevesinde yapılan gönüllülük çalışmaları ile de hem çalışanlarımızın hem de diğer tüm paydaşlarımızın dikkatini topluma ve çevreye çekmektedir. Biz de UPS Türkiye gönüllüleri olarak gerek yıl boyunca gerek Küresel Gönüllülük Ayı’nda faaliyetlerde bulunmaktan ve içinde bulunduğumuz toplum ve çevre yararına gerçekleştirdiğimiz projeler sayesinde aldığımız güzel sonuçlardan büyük mutluluk duyuyoruz.’
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim