• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Ups, hisse kazancında rekor seviyeye ulaştı

Ups, hisse kazancında rekor seviyeye ulaştı
2012 serbest nakit akışı 5.4 milyar $; 2013 yılı için hisse başına kazanç büyümesi beklentisi %6 ila 12; hisse geri satınalım beklentisi ise 4 milyar $.

UPS, bugün ABD Yurt İçi segmentindeki başarı sonuçlarında da etkisiyle 2012 yılının dördüncü çeyreğinde ve tüm yılın düzeltilmiş seyreltilmiş hisse başına kazancında sırasıyla 1.32 $ ve 4.53 $ ile rekor seviyeye ulaştığını duyurdu. Şirket, yaklaşık 5.4 milyar $ tutarında bir yıllık serbest nakit akışı sağlayarak UPS’in etkin operasyon yönetimine ve sermaye verimliliğine verdiği önemi kanıtladı. UPS, Sandy Kasırgası’nın hisse başına kazancı yaklaşık 0.05 $ azalttığını tahmin ediyor.

UPS, şirket tarafından desteklenen emeklilik programı ve emeklilik sonrası fayda planı için dördüncü çeyrek gerçeğe uygun değerlemesinde 3.0 milyar $’lık vergi sonrası gayri nakdi gider kaydetti. Planlar beklenen getiriyi aşmış olsa da, bu artan kazançlar yıl sonundaki iskonto oranındaki 120 baz puanlık düşüşle dengelendi. Sonuç olarak, Genel Kabul Görmüş Muhasebe İlkeleri bazında, 4. çeyreğe ait seyreltilmiş hisse başına kazanç düştü ve 1.83 $’lık zarar gerçekleşti. Tüm yıl için, bildirilen seyreltilmiş hisse başına kazanç 0.83 $ oldu. Bu düzeltme nakit akışını, gerekli emeklilik finansmanın veya plan katılımcılarına ödenen faydaları etkilememektedir.
 
UPS Başkanı ve CEO’su Scott Davis, “2012 yılı özellikle zayıf global ticaret başta olmak üzere bazı zorluklar yaşattı. Buna rağmen UPS, müşterilerine üstün nitelikte hizmet sağlayarak yılı iyi geçirdi. 2013 yılına yönelik mütevazi makro büyüme beklentilerine ve Washington’da ilerleme kaydedilememesinin neden olduğu ABD’deki belirsizliğe rağmen, UPS’in iş modeli tüm segmentlerde faaliyet karı artışı ile birlikte tutarlı sonuçlar sağladı.” dedi.
 
UPS, 2013 tüm yıl hisse başına kazançların, 2012 yılına ait düzeltmiş sonuçlara oranla %6 ila 12’lik bir artış ile 4.80 $ - 5.06 $ aralığında olmasını bekliyor. Şirket ayrıca 2013 yılı yeniden hisse  satın alımlarına ilişkin öngörüsünü 1.5 milyar $’dan 4.0 milyar $’a çıkarttı.
 
1.20130205141032.jpg
                             
UPS dönem içerisinde dört milyar paketin üzerinde teslimat yaptı. Dördüncü çeyrekte ise günde 18.8 milyon paket teslimatı yaptı ve bir önceki yılın aynı periyoduna oranla %2.9’luk bir artış yakaladı.
 
2012 sonundaki yeni yıl dönemine yönelik genel tüketici harcamaları beklentilerin biraz altında gerçekleşti, ancak UPS yine de en yoğun gününde yaklaşık 28 milyon paket olmak üzere toplam 500 milyon paketin üzerinde teslimat yaptı ve her iki alanda da rekor kırdı.
 
Nakit Pozisyonu
 
31 Aralık tarihinde sona eren yılda UPS, 2.2 milyar $’lık sermaye harcamalarının ardından 5.4 milyar $ dolar seviyesinde bir serbest nakit akışı sağladı. UPS, yaklaşık 1.6 milyar $ karşılığında 21.8 milyon hisseyi geri satın aldı ve hisse başına %9.6’lık bir artışla 2.1 milyar $ tutarında kar payı ödemesi yaptı.
 
2.20130205141128.jpg
 
Online satıcılar müşterilerine hizmet verme konusunda UPS’e güvenmeye devam etti ve UPS Next Day Air®’da %7.7 büyüme ile günlük paket hacmi %3.0 artış gösterirken, karayoluyla yapılan teslimatlarda da %3.0’lık bir artış sağlandı.
 
Düzeltilmiş bazda, Sandy Kasırgası’nın neden olduğu zorluklara rağmen faaliyet karı 58 milyon $ ya da bir başka ifadeyle %4.4 artış gösterdi ve faaliyet marjı ise %15.4’e çıktı. Hem kara hem de hava ürünlerinde elde edilen baz oranı artışları sayesinde gelirler %3.0 artış gösterirken parça başına gelir ise %1.7 arttı.
 
Emeklilik fonunun gerçeğe uygun değerlemeyle düzeltilmesinin sonucunda, segmentte ABD Genel Kabul Görmüş Muhasebe İlkeleri’ne göre 1.8 milyar $ tutarında bir faaliyet zararı oluştu.
 
Bu yeni yıl döneminde, B2C pazarı UPS My Choice tarafından sunulan benzersiz tüketici deneyiminden faydalandı. Popülerliğini gösteren sistemde, abone sayısı neredeyse 2.5 milyona ulaştı. Bu yenilikçi hizmet, müşterilere ulaşmayan teslimatları azalttı ve UPS’in faaliyet giderlerini düşürdü. 
 
3.20130205141142.jpg
 
Asya ve Avrupa’da UPS ürünlerine yönelik yüksek talep, geliri 3.2 milyar $’a arttırılarak ortalama günlük ihracat hacminde %5.5’lik bir yükselme sağladı.
 
Kur farkları etkisinden arındırıldığında müşteri ve ürün birleşimindeki değişikliklerin ihracat marjlarında %3.5’lik bir azalmaya neden olması nedeniyle, düzeltilmiş faaliyet karı küçük bir düşüşle 499 milyon $ olarak gerçekleşti. %15.6’lık düzeltilmiş faaliyet marjı ise sektörde lider olarak kalmaya devam etti.
Emeklilik fonunun gerçeğe uygun değerlemeyle düzeltilmesinin sonucunda, segmentte ABD Genel Kabul Görmüş Muhasebe İlkelerine göre 442 milyon $ tutarında bir faaliyet zararı oluştu.
 
Bu ayın başlarında UPS acil, zaman açısından hassas ve yüksek değere sahip uluslar arası ağır kargolara yönelik yeni ekspres havayolu taşıma hizmeti olan UPS Worldwide Express Freight™’in duyurusunu yaptı. Bu yeni hizmet, UPS Worldwide Express paket portföyünün bir uzantısı ve müşterilere ekspres paket ve ekspres kargo taşıma arasında entegre bir deneyim sunuyor.
 
4.20130205141153.jpg
 
Tedarik Zinciri ve Kargo segmentinde gelirler, 2011 yılının dördüncü çeyreği ile karşılaştırıldığında 94 milyon $ ya da bir başka ifadeyle %4.0 artış gösterdi. Düzeltilmiş faaliyet karı 172 milyon $ oldu.
 
Emeklilik fonunun gerçeğe uygun değerlemeyle düzeltilmesinin sonucunda, segmentte ABD Genel Kabul Görmüş Muhasebe İlkelerine göre 541 milyon $ tutarında bir faaliyet zararı oluştu.
 
Nakliye birimi, uluslar arası hava taşımacılığındaki güçlü tonaj artışları neticesinde gelir artışı yaşadı. Faaliyet marjı, pazarda hızlanan talep dönemi sırasında Asya’dan çıkan gönderilerde nakliye maliyetlerindeki artıştan olumsuz etkilendi.
 
UPS’in optimal tedarik zinciri yönetimi ve katma değerli hizmetler konularında müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam etmesinin sonucunda, Dağıtım Birimi %10’un üzerinde bir gelir artışı elde etti. Faaliyet marjı hala güçlü olsa da, Sağlık Hizmeti ve Yüksek Teknoloji sektörlerini desteklemek üzere teknolojiye ve yeni tesislere yapılan yatırımlar nedeniyle düşüş gösterdi.
 
UPS Freight gelirleri, LTL brüt ağırlığının %4.9 artması ve yüz libre başına LTL gelirlerinin %1.5 yükselmesi neticesinde %6.2’lik bir artış yaşadı.
 
Dördüncü çeyrek içerisinde UPS, müşterilerin uluslar arası ithalat tedarik zincirlerini daha etkin yönetmelerini sağlamak üzere bulut tabanlı özelliklere sahip UPS Supplier Management ürününü geliştirerek yenilikçi bir deniz ve havayolu taşıma teknolojisi platformu olan UPS Order Watch’u uygulamaya soktu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim