• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

UPS'nin uluslararası faaliyet karı yükseldi

UPS'nin uluslararası faaliyet karı yükseldi
UPS, 2014 yılının ilk çeyreğine ait sonuçları yayınladı. Hisse başına seyreltilmiş kazanç, 2013 yılının ilk çeyreğindeki düzeltilmiş sonuçlara oranla 0.06 dolarlık gerileme ile toplamda 0.98 dolar oldu.

İlk çeyrekteki faaliyet karı, önceki yılın düzeltilmiş sonuçlarına oranla 106 milyon dolar azalarak 1.5 milyar dolar olarak gerçekleşti. Beklenmedik olumsuz hava şartlarının, artan giderler ve yavaşlayan gelir büyümesi nedeniyle faaliyet karı üzerinde yaklaşık 200 milyon dolarlık bir etkisi oldu. ABD’de ortalama yurtiçi paket gönderimi, özellikle büyük e-ticaret müşterilerinin acil olmayan, hafif gönderi çözümlerini kullanması ile yüzde 4.2 artış gösterdi.
Uluslararası paket gönderimi segmentinin faaliyet marjı, yüzde 7.9’luk günlük paket adedi artışı ile yüzde 14.0’a yükseldi. Tedarik Zinciri ve Nakliye segmentinde ise faaliyet karı iyileşti ve marj artışı yaşandı.
2013 yılının ilk çeyreğinde UPS, TNT’yi satın alma girişimiyle ilgili vergi sonrası 36 milyon dolar dahil olmak üzere hisse başına 1.08 dolarlık seyreltilmiş kazanç bildirmişti.
UPS Başkanı ve CEO’su Scott Davis, “ABD ekonomisinin büyük bir kısmı, ilk çeyrekte meydana gelen kötü hava şartlarından olumsuz etkilendi ve bunun neticesinde UPS, önceki yıla oranla daha düşük bir faaliyet sonucu elde etti. Uluslararası Paket Gönderimi ve Tedarik Zinciri ve Nakliye segmentleri, müşterilerin UPS’in portföyümüzü güçlendirmek üzere yapmış olduğu stratejik yatırımları kullanması sayesinde bu çeyrekte olumlu bir ivme yakaladı.” dedi.

Nakit Akışı

31 Mart’ta sona eren üç aylık dönemde UPS, 1.9 milyar dolarlık bir serbest nakit akışı elde etti. Şirket, önceki yıla oranla hisse başına yüzde 8.1’lik artışla 596 milyon dolar kar payı ödemesi yaptı ve 6.8 milyon hissesini yaklaşık 660 milyon dolara geri satın aldı.

ABD Yurtiçi Paket Gönderimi

ABD Yurtiçi Paket Gönderimi gelirleri, önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 2.6’lık bir artışla 8.5 milyar dolar olarak gerçekleşti. UPS SurePost ve UPS Second Day Air’in katkısıyla günlük paket adedi yüzde 4.2 artış gösterdi.
Segmente ait faaliyet karı, kış mevsimindeki olumsuz hava koşullarının etkisiyle önceki yıla oranla 158 milyon dolar azalarak 927 milyon dolarda kaldı. Şirket, çeyrek içerisinde faaliyet gösterdiği günlerin yarısından fazlasında önemli ağ kesintilerinin sonucu olarak gelir kaybına ve ek masraflara uğradı. Fazla mesai ücretleri, nakliye satın alımı ve kar temizleme masrafları önceki yıla oranla önemli bir artış gösterdi. Faaliyet marjı, 220 baz puan azalarak yüzde 10.9’a geriledi.
Müşteri ve ürün karmasındakii değişimler ve ayrıca düşük yakıt ek ücretleri nedeniyle, paket başına gelir önceki yıla oranla yüzde 1.5 gerileme gösterdi. Ürün karması, UPS SurePost’un hızlı artışından etkilenmeye devam etti. Sayıları giderek artan e-ticaret firmaları, değer bilincine sahip müşterilerine hizmet vermek için bu ürünü seçiyor.

Uluslararası Paket Gönderimi

Uluslararası Paket Gönderimi segmentine ait gelir yüzde 5.0 artış gösterdi ve önceki yılın düzeltilmiş sonuçlarına oranla yüzde 12’lik artışla 438 milyon dolarlık bir faaliyet karı elde etti. Faaliyet marjı, iyileştirilen ağ verimliliği ve ülke içi artış ile yüzde 14’e yükseldi.
Rapor edilmiş verilere göre, segment önceki yılın 352 milyon dolarlık sonucuna oranla yüzde 24 daha yüksek bir faaliyet karı büyümesi kaydetti. Bu durum, TNT’yi satın alma girişimiyle ilgili 2013 yılındaki 39 milyon dolarlık net masrafı yansıtmakta.
İhracat gönderileri, Avrupa’daki yüzde 15’lik büyüme ve Asya ve Amerika’daki orta seviye artışlarla yüzde 7.7 yükseldi. Avrupa’daki sınırlararası gönderiler, müşterilerin UPS çözümlerini kullanarak Pan-Avrupa dağıtımına geçiş yapması nedeniyle hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor.
Avrupa içi büyümeyi ve uluslararası ticareti desteklemek üzere şirket, Köln, Almanya’da bulunan hava merkezinin genişletilmesinin tamamlandığını duyurdu. 200 milyon dolarlık bu yatırım, tesisin kapasitesini yüzde 70 arttırdı.
ABD dışındaki yurtiçi gönderimler, Avrupa ve Kanada’daki artışla birlikte yüzde 8.1 artış gösterdi. Yüzde 20 büyüme ile Polonya bu artışta Avrupa lideri olurken, Almanya ve İngiltere de önemli katkıda bulundu.
Paket başına ortalama gelir, premium olmayan ihracat ürünlerinin neredeyse yüzde 13 artış göstermesi ve premium ürünlerdeki artan büyümeyi gölgelemesi sonucunda meydana gelen ürün karması değişiklikleri nedeniyle yüzde 2.1 azaldı.

Tedarik Zinciri ve Nakliye

Tedarik Zinciri ve Nakliye segmentinin faaliyet karı yüzde 3.5’luk artışla 148 milyon dolara yükseldi. Nakliye ve Dağıtım birimlerinin katkısıyla faaliyet marjı 30 baz puan artış göstererek yüzde 6.8’e çıktı.
Nakliye işi, birimin pazardaki değişikliklere ayak uydurması neticesinde üç aylık dönem içerisinde faaliyet karı artışı ve marj genişlemesi sağladı. Uluslararası Hava Nakliye artışı ve tonaj, pound başına daha düşük gelirle dengelendi. Gemi Yükü ve Gümrük Hizmeti biriminde hem gelir hem de faaliyet karı artışı yaşandı.
Perakende ve sağlık hizmeti müşterilerinden elde edilen kazançlar, dağıtım iş biriminde gelir büyümesinin daha yüksek olmasını sağladı. Üç aylık dönem içerisindeki ek genişleme maliyetlerine rağmen, faaliyet karı yüzde 10’un üzerinde artış gösterdi.
UPS Freight gelirleri, elli kiloluk gönderi başına LTL’deki yüzde 3.1’lik artışla bir parça artış gösterdi. Hem tonaj hem de faaliyet karı, kötü kış hava koşullarından olumsuz etkilendi.

Genel Bakış

UPS CFO’su Kurt Kuehn, “İlk çeyrekte işin temelindeki ivme, olumsuz hava koşulları tarafından engellendi. İşimizdeki pozitif trendler bizi cesaretlendiriyor ve yılın geri kalanında daha önceden öngörüldüğü şekilde performans göstermeyi bekliyoruz. Ancak, 2014 yılının zorlu başlangıcı nedeniyle hisse başına seyreltilmiş kazancın yılsonunda 5.05 ila 5.30 dolarlık öngörümüzün altında olacağını tahmin ediyoruz.” dedi.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim