• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Ürünlerimizin yüzde 98'ini yerli tedarikçiden temin ediyoruz

Ürünlerimizin yüzde 98'ini yerli tedarikçiden temin ediyoruz
Dünyada 121 ülkede faaliyet gösteren hızlı tüketim zinciri McDonald's müşterilerine sunduğu ürünlerin tamamına yakınını yerli üreticilerden temin ediyor.

Türkiye'de 41 şehirde 331 mağaza ile faaliyet gösterdiklerini belirten McDonald's Türkiye Genel Müdürü Dilek Dölek, dünyada ise her gün 121 ülkede 69 milyon insana hizmet verdiklerini söyledi. 27 yıldır Türkiye pazarında olduklarını ve bugüne kadar hep yerli tedarikçilerle çalıştıklarını vurgulayan Dölek, kullandıkları 458 çeşit ürünün yüzde 98'ini yerli üreticilerden temin ettiklerini kaydetti.

5 bin çalışanı olan ve tedarikçileriyle birlikte 15 bin kişiye istihdam sağlayan şirketin oluşturduğu iş hacmi 75 milyon dolar. Günde 300 bin müşteriye hizmet verdiklerini ifade eden Dölek, tedarikçilerine ise bugüne kadar 100 milyon dolar yatırım yaptırdıklarını kaydetti. Müşterilerine sundukları patatesleri de Türkiye'nin ilk patates yerli tohum üreticisi Nevşehir merkezli Doğa Tohumculuk'tan tedarik ettiklerini vurgulayan Dilek Dölek, “Dünyadaki beş bine yakın patates çeşidi içinden nem içeriği ve rengi sadece McDonald's'a uygun nitelikte iki-üç çeşit patatesi kullanıyoruz.

Bu patatesleri ülkemizin en verimli topraklarında yetiştiren çiftçilerimizden alıyoruz. Tamamen doğal üretim aşamalarından sonra restoranlarımızda özel tasarlanmış fritözlerde, bitkisel yağ kullanarak ve en az yağ çekecek şekilde kızartıyoruz.” dedi.

Doğa Tohumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Karahan ise 1995 yılında 500 dekar alanda başladıkları patates üretimine 39 bin dekar alanda devam ettiklerini açıkladı. 2001'de Doğa Tohumculuk'u kurarak Türkiye'nin ilk yerli patates tohumunu üretmeyi başardıklarını ve Avrupa'nın en büyük patates üreticisi olduklarını aktaran Karahan, Türkiye'de üretilen patateslerin kalitesini artırdıklarını belirtti. McDonald's için yılda 4 bin ton işlenmiş parmak patates üreten şirket, iç piyasaya ise 120 bin ton işlenmiş parmak patates sunuyor.

Yakup Karahan, “McDonald's ve bizim için sizlere sunulan patatesin doğal, sağlıklı, lezzetli ve kaliteli olması çok önemlidir. Bu hususlarda bizim en ana ve referans müşterilerimizden olan McDonald's'ın çabası biz tedarikçilerine de yol gösterici oluyor. Kendilerinin ve bağımsız denetçilerinin en ufak detaya kadar inceledikleri gıda güvenliği ve kalite standartlarını tüm ürünlerimize uygulayarak daha da sağlıklı ve hijyenik ürünler üretmekteyiz.” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim