• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

US Airways tarihe karıştı

US Airways tarihe karıştı
American Airlines tarafından 2013 yılında satın alınan US Airways, San Francisco'dan Philadelphia'ya uçacak son uçağıyla tarihe karışacak.

American Airlines tarafından 2013 yılında satın alınan US Airways, San Francisco'dan Philadelphia'ya uçacak son uçağıyla tarihe karışacak. 

American Airlines Sözcüsü Martha Thomas, seferlerine 1939 yılında başlayan US Airways'in 1939 sefer sayılı son uçuşunun çeşitli aktivitelerle kutlanacağı bildirdi.

Yaklaşık 350 uçağa sahip olan köklü havayolu firmasının son seferini, hem çalışanlar hem de müşteriler için özel kılmak istediklerini belirten Thomas, uçuş sırasında şampanya servisi yapılacağını söyledi.

Thomas, ayrıca firmanın bugünkü tüm uçuşlarına büyük talep olduğunu ve nispeten yüksek fiyata satılan biletlerin temmuz ayında tükendiğini kaydetti.

US Airways'in son seferinde şirketin 1975-1991 yılları arasında yöneticiliği yapan Edwin Colodny (89) de olacak. Colodny, son uçuşta yer almanın kendisi için "nostaljik" bir deneyim olacağını dile getirirken, "US Airways'de 40 yıl çalıştıktan sonra bu isim altında yapılacak son uçuşta olmaktan zevk alacağımı düşündüm" dedi.

Bir başka yolcu Mark Littell ise şirketin en önemli merkezlerinden biri olan Pittsburgh'de "US Airways uçaklarını görerek ve duyarak büyüdüğünü" belirterek, anılarını son kez yeniden yaşamak için 1939 sefer sayılı uçakta olmak istediğini ifade etti.

US Airways'in web sitesi de hizmetlerine son verecek. Ancak, şirketin uçakları ve kabin elemanlarının üniformlarının yenilenmesinin birkaç yılı alabileceği belirtiliyor.

American Airlines'ın 2013'de US Airways'i almasıyla 620 uçaklık dünyanın en büyük havayolu şirketi ortaya çıkmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim