• BIST 9079.97
  • Altın 2321.89
  • Dolar 32.3537
  • Euro 34.8639
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

USAŞ, yabancı ortakla eski günlerine dönecek

USAŞ, yabancı ortakla eski günlerine dönecek
Bir zamanlar İMKB'nin önemli şirketleri arasında yer alan ve eski yabancı ortağı Gate Gourmet'in faaliyetlerini askıya alması ile uzun dönemdir aktif faaliyette bulunmayan USAŞ'ta hareketlilik yeniden başlıyor.

 

Uçak yeni vizyonu ve Amerikan ortağı ile uçuşa geçiyor  
 
2011 sonunda geçtiği Işıklar Holding bünyesinde yeniden yapılandırılmaya başlanan ve yatırımcısına 15 milyon TL temettü dağıtan USAŞ, güçlü iştirak yapısına sahip Ege Kraft ile birleşme girişiminin yanı sıra ABD'li kurumsal yatırımcı Equities First Holdings ile ortaklık kurarak mali yapısını güçlendirdi. Tüm bu gelişmeler UÇAK kodu ile İMKB'de işlem görmeyi sürdüren USAŞ'ın binlerce yatırımcısının yüzünü güldürüyor.
 
2011 yılı sonunda Işıklar Holding tarafından  satın alınması ve kısa süre içinde yeni bir yapıya kavuşturulması yönündeki planlar uygulanmaya başlandı. İlk olarak uzun süredir faaliyette bulunmama nedeniyle yatırımcı da meydana gelen moralsizliği düzeltmek amacıyla 2011 yılı bilançosundan 15 milyon TL tutarında temettü dağıtımı gerçekleştirildi.
 
Uygulanmaya konulan diğer önemli bir plan ise USAŞ'ın güçlü bir iştirak yapısına sahip olan Ege Kraft ile birleştirilmesi çalışması. Bu amaçla SPK'ya başvurular yapılmış incelemenin sonuçlanması bekleniyor. Birleşme sonucunda USAŞ Çemaş, Niğbaş gibi Halka açık şirketler ile Özışık İnşaat, Sif Jcb İş Makineleri ve HMF Hyundai İş Makineleri gibi şirketlere belli oranlarda iştiraki olan güçlü bir yatırım şirketi haline gelmiş olacak. Şirketten yapılan açıklamada "Birleşme sonucunda şirketin sermayesinin 177 milyon TL'ye ulaşmasi  hedefleniyor. Birleşmenin USAŞ'ın önünde yeni bir dönem açacağını rahatlıkla öngörmek mümkün." deniyor.
 
Özellikle bu birleşme ve sonrasında şirket yapısında meydana gelecek değişiklik birçok kurumsal yatırımcının dikkatini de şimdiden çekmiş durumda. Bu yatırımcılardan ABD'li kurumsal yatırımcı Equities First Holdings (EFH), Işıklar Holding'in USAŞ’da sahip olduğu payların bir kısmını satın almak üzere harekete geçmiş ve taraflar bu konudaki anlaşmayı gerçekleştirmiş durumdalar. Satın alınacak payların bir kısmı ki yaklaşık 21 milyon adeti birleşme öncesi, 32 milyon adeti ise Ege Kraft ile birleşme sonucunda yapılması planlanıyor. Işıklar Holding yetkili,eri bu sayede elde edilecek nakit kaynağın başta USAŞ olmak üzere grup şirketlere aktarılarak hem şirketin hem de bağlı bulunduğu Holding'in daha güçlü bir mali yapıya kavuşmasının mümkün olacağını ifade ediyorlar. Işıklar ve USAŞ'tan yapılan açıklamada ayrıca bu satın almanın hem USAŞ, hem de Türkiye sermaye piyasalarında faaliyet gösteren diğer şirketler için bir itici güç olacağı kaydediliyor.
 
ABD patentli EFH'nin bugüne kadar Türkiye'de bir yatırımı bulunmuyordu. Fon ilk olarak USAŞ'a ortak olarak Türkiye'ye adım atacak. Bu yatırımın hem USAŞ hem de İMKB'deki diğer şirketler için iyi bir deneyim olacağı düşünülüyor. Söz konusu satın alma işleminin danışmanlığını Silver Leaf Partners unvanlı başka bir ABD'li şirket yapıyor.
 
USAŞ, Işıklar Grubu çatısı altına girmeyi takiben bahsi geçen birleşme ve ABD'li  EFH Fon ile ortaklığı sonrasında kuvvetli nakit pozisyonu, Çemaş Döküm, Niğbaş Beton, Özışık İnşaat, Sif JCB İş Makinaları, HMF Hyundai İş Makinaları şirketlerinden oluşan, portföyüyle yeniden yatırımcının gözde şirketi olma aşamasına geçmiş bulunuyor.     
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim