• BIST 9458.27
  • Altın 2495.11
  • Dolar 32.5919
  • Euro 34.8036
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

USNS Comfort gazetecilere kapılarını açtı

USNS Comfort gazetecilere kapılarını açtı
ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait 2 hastane gemisinden biri olan USNS Comfort, Karayipler ve Latin Amerika'da gerçekleştirdiği insani görevden sonra kapılarını gazetecilere açtı.

USNS Comfort gazetecilere kapılarını açtı

ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait 2 hastane gemisinden biri olan USNS Comfort, Karayipler ve Latin Amerika'da gerçekleştirdiği insani görevden sonra kapılarını gazetecilere açtı.

Kaptan J.A. "Cappy" Surette USNS Comfort'un insani görevinin ABD ulusal güvenlik amaçları için kilit bir önem taşıdığını belirterek "Proaktif insani yardım ABD ulusal güvenlik hedefleri için kesinlikle hayati önem taşıyor. Ortaklarımıza ihtiyaç ve umutsuzluk anlarında yardım ediyoruz. Umutsuzluk ve istikrarsızlığın yayılan ve ulusal güvenlik sorunu olabilen durumlar olduğunu anladık" dedi.

Surette, USNS Comfort'un son 5 aydır Haiti ve Latin Amerika'da gerçekleştirdiği görevin yaklaşık 25 milyon dolar maliyeti olsa da hastane gemisinin pek çok avantajı olduğunu belirtti. Surette, "Gemi kendine yetebiliyor; suyunu, elektriğini, helikopter desteğini ve küçük bot operasyonlarını sağlayabiliyor. Bu gayet sağlıklı ve kendini sürdürebilen mobil bir hastane" ifadelerini kullandı.

USNS Comfort 12 operasyon odası, 1 tam teçhizatlı laboratuarı, eczanesi ve 5 bin ünite kan deposuyla ABD'nin en önemli travma tesislerinden birini içeriyor. Yetişkin ve çocuk bakımı, diş ve göz doktorları ile veterineri de içeren gemide hastalar gemiye helikopter ve küçük bot ile ya da rıhtımdan taşınabiliyor.

Hastane Komutanı Dave Weiss da USNS Comfort gemisinin sadece istendiği ve özgür giriş sağlanan ülkelere gittiğini belirtti. "Bir yere gitmeden önce ev sahibi ülkelere bizi isteyip istemediklerini soruyoruz. Yani insani görev için ülkeler gelmemizi rica ediyor" ifadelerini kullanan Weiss, ev sahibi ülkelerin rızasının geminin güvenliği için de önemli olduğunu kaydetti. 

Korsanları caydırmak için gemide 10 adet güvenlik görevlisi bulundurduklarını belirten Weiss, "Küçük bir savunma gücü de özellikle korsan saldırılarına karşı bizimle bulunuyor. Gemimizde büyük çapta saldırı silahı yok. Muhtemel durum harekâtında ya da savaş durumunda koruma için diğer gemilere ihtiyaç duyarız" dedi.

İkinci kaptan Cathy Becker de USNS Comfort'un her ülkeye farklı hizmet sunduğunu kaydetti. Becker, "Ülkelerin genellikle kendilerine özgü ihtiyaçları oluyor. Onlara yapabileceklerimizin listesini veriyoruz, onlar da biz gittiğimizde yapacağımız yardım türlerine karar veriyor" dedi.

Aynı anda hem insani hem de askeri sağlık yardımı ihtiyacı olduğunda geminin kaynaklarını nasıl kullanacağına ABD Başkanı'nın karar verdiğini belirten Becker, "Eğer insani yardım görevinde olsaydık, burayı terk edip başka bir göreve gitmemiz için çok yüksek seviyedeki yetkililerin karar vermesi gerekirdi. Eğer savaş zayiatına bakılması için bize ihtiyaç duyulsa, bu kararı başkan verirdi" ifadesini kullandı.

Ana görevi yurtdışındaki ABD askeri birimlerine gezgin sağlık servisi vermek olan USNS Comfort, ABD afet yardım ve insani görevlerine de destek veriyor. Gemi görevine başladığında 5 gün içerisinde tam kapasitesine ulaşabiliyor. 1300 kişiye kadar görevli alabilen yaklaşık 272 metre uzunluğundaki gemi, yaklaşık 70 bin ton ağırlığında. Gemi ekibi moralini egzersiz yaparak ve televizyon izleyerek korumaya çalışıyor.

Geminin bir dahaki görevinin 2013'te olacağı, bu süre zarfında yerine kardeş gemisi USNS Mercy'nin bakacağı bildiriliyor.

1.20111119093643.jpg

2.20111119093651.jpg

3.20111119093659.jpg

4.20111119093705.jpg

5.20111119093711.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim