• BIST 9645.02
  • Altın 2405.599
  • Dolar 32.5923
  • Euro 34.7813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Ustaoğlu, FT QUARTO'yu denize indirdi

Ustaoğlu, FT QUARTO'yu denize indirdi
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Ustaoğlu Gemi ve Yat Tersanesinde yapımı tamamlanan ''FT QUARTO'' isimli kimyasal tanker gemisi dünyada yeni yaygınlaşan kauçuk balonlar üzerinde denize indirildi.

Ustaoğlu, FT QUARTO'yu denize indirdi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Ustaoğlu Gemi ve Yat Tersanesinde yapımı tamamlanan ''FT QUARTO'' isimli kimyasal tanker gemisi dünyada yeni yaygınlaşan kauçuk balonlar üzerinde denize indirildi.

Ustaoğlu Gemi ve Yat Tersanesi sahibi Ali Arıkan yaptığı açıklamada 12 yaşında başladığı tersane sektöründe ilk kez işsiz kaldığını söyledi.

Bugün itibari ile tersanedeki son gemiyi indirdiklerini belirten Arıkan, “Hayatımın son üç yılı mutlu yıllardı, ama mutsuz yıllar içerisinde geçti. Hiçbir zaman hayatımda 12 yaşından beri işsiz kalmadım. Ama son üç yıldan beri işsiz kaldım. İşçileri tek tek çıkartırken vicdanımız içim sızlıyor, ama yapacak bir şey yok, elimiz kolumuz bağlı, bu son indirdiğimiz gemi, zaten üç yıldan beri sipariş almadım. Kriz nedeni ile yedi tane siparişimiz iptal oldu” dedi.

Arıkan ayrıca daha önce kızak yöntemiyle denize gemi indirdiklerini ve 20 ton yağ kullandıklarını belirterek yeni indirdikleri gemiyi ise dünyada yeni yaygınlaşan kauçuk balonlar sayesinde denize indirdiklerini ve bunun maliyeti azalttığını söyledi. Batı Karadeniz Deniz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Erdem’de tersanelerin ayakta kalması için hükümetin yardımına ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Tersanelerin kurulmasında büyük emekler verdiklerini anlatan Erdem şöyle konuştu:

“Armatör Faruk Üzmez ve Tersane sahibi Ali Arıkan’a çok teşekkür ediyorum. Bu gemi yaptıran armatör ile tersane sahibinin el ele vererek bu krizde başardığı en büyük örneklerden birisidir. Bu gemide bunun en güzel örneği, ekonomik kriz çıkmış armatör gemisini bırakmamış, tersane sahibi de geminin yapımına devam etmiş. Zorlukları beraber el ele yenmişler, bu geminin bitirilmesinde de bir bankanın gösterdiği hoşgörüye de teşekkür ederiz. Armatörümüz Faruk Üzmez’in gemileri yapılmaya devam edilecektir. Ali Arıkan arkadaşımız tersanecilik konusunda çok yol almış ve Türkiye’nin en iyi tersanelerinden birine sahiptir. Bu gemiler anahtar teslimi yapılıyor. Ev ve apartman yapmıyoruz, gemi yapıyoruz biz, klasta birinci dereceden sertifika almış gemi yapıyoruz biz bunu nasıl halka anlatacağız. Tersaneler kapanıyor ne yapacağız, nasıl ayakta tutacağız. Armatörü yaşatacağız ki tersane yaşasın, yardıma ihtiyacımız var, bizi yetim bırakmasınlar. Çok zor şartlar altında bu tersaneleri kurduk, büyük emekler verdik, meslekte 45 yılı tamamladık. 45 yıllık emeğin harcanması bizi üzüyor. Biz bunları da başaracağız ama hükümetimizden yardım rica ediyoruz.”

Denize indirilen gemi ile ilgili teknik bilgiler veren Utsaoğlu Gemi ve Yat Tersanesi T Genel Koordinatörü Avni Biçer de ”Bugün indirilen gemimiz 18 bin DWT'luk kimyasal tanker 145 metre boyunda 22 metre genişliğinde, 12 metre yüksekliğindeki gemimiz 24 ay gibi kısa zamanda tamamlandı. Geminin inşaatında 300 kişi çalıştı. Gemimiz Furtrans Denizcilik AŞ adına indirildi. Bu firmanın kadrolarına katılacak. Denize indirildikten sonra tersanemizin teçhir ve donanım limanında 2 ay kadar sürede iç donanımı tamamlanarak firmaya teslim edilecektir” diye konuştu.

''FT QUARTO'' adlı geminin denize indirilmesi törenine Batı Karadeniz Deniz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Erdem, Başkan Yardımcısı Ali Doğru, tersane sahipleri ile firma yetkilileri katıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim