• BIST 9530.47
  • Altın 2479.433
  • Dolar 32.4833
  • Euro 34.8263
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Usulsüz çalışan ticari taksicilere ceza yağdı

Usulsüz çalışan ticari taksicilere ceza yağdı
İstanbul Valiliği, yerli ve yabancı turistlerin İstanbul içinde ticari taksilerle güvenli seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla denetimlerini artırdı.

 

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul’u ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin şehir içi ulaşımında karşılaştıkları sorunlar nedeniyle ticari taksi denetimlerini artırdıklarını söyledi. Vali Mutlu, 2012 yılının son iki ayında yapılan taksi denetimleri sonucunda, yolcu güvenliğini tehlikeye düşüren, kısa mesafe için yolcu almayan 365 araca toplam 26 bin 280 TL, yasak yere park eden 1684 taksiye 121 bin 248 TL para cezası uygulandığını açıkladı.
 
Bu tür şikayetleri değerlendirmek amacıyla bir denetim ekibi oluşturduklarını belirten Vali Mutlu, Sultanahmet, Sirkeci, Karaköy ve Taksim bölgelerinde taksiye turist görünümünde binilerek yapılan denetimler sonucunda 4 usulsüz uygulama ile karşılaşıldığını ifade etti. Mutlu, “Bunların 3’ünde taksimetre ile oynandığı ve fazla para talep edildiği, birinde el çabukluğu ile para değiştirme yoluna gidilerek turistlerin aldatıldığı tespit edildi” dedi.
 
Uygulanan denetleme programı süresince Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nce 63 ticari taksinin taksimetresinin kontrol edildiğini aktaran Vali Mutlu, şu bilgileri verdi: “Bunlardan 56’sının uygun olduğu, 7’sinin ise uygun olmadığı belirlenmiştir. 7 taksimetrede fazla ücret yazmasına neden olan düzenek bulunduğu tespit edilmiştir. 5 taksiye bin 358’er TL para cezası uygulanmış, 3 taksi için de Cumhuriyet Savcısına dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunulmuştur. Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde de 83 taksi denetlenmiş bunlardan 37 sürücünün sigortasız çalıştırıldığı tespit edilmiştir. Sigortasız şoför çalıştıran ruhsat sahiplerinin her birine asgari ücretin iki katı para cezası kesilmiştir. Ayrıca Güven Timlerinin faaliyetleri sonucunda da hırsızlık, kaldırımcılık, dolandırıcılık, sahte para verme, darp vb. konularda toplam 330 olay adliyeye intikal ettirilmiştir.”
 
Vali Mutlu, 2013 yılında da yerli ve yabancı turistlerin İstanbul’da ticari taksilerle daha güvenli seyahat edebilmeleri için bu tür denetimlerin artarak devam edeceğini de hatırlattı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim