• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Uygulamalar sektörü zarara uğratıyor

Uygulamalar sektörü zarara uğratıyor
Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği Başkanı Ali Deniz Eraydın, yılda 1.8 milyon ton yakıt satarken sektördeki uygulamalar yüzünden bu rakamı 1.5 milyonun altına düştüğünü belirterek, “Sektörle uyumsuz uygulamalar yüzünden sektör zarar görüyor” dedi

Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği Başkanı Ali Deniz Eraydın, gemi yakıt ikmalcileri olarak birtakım problemlerle karşılaştıklarını söyleyerek, “Son 10 aydır sektörle alakasız bir takım uygulamalar devreye giriyor biz bunları konuşuyoruz, fakat uygulamalar devam ediyor.  Bunlar bizim sektörümüze çok ciddi zararlar veriyor.  Bunların bir kısmını sizlerle paylaşmak istiyorum.  Gemi terminale geçtiğimiz dört senede aynı kaptanla  350 defa yanaşmış.  Bu tanker hala pilot almaya devam ediyor.  Yurt dışında uygulaması var deniliyor fakat yurtdışında o kaptan o gemiyle 10 defa yanaşırsa on birinci ya da on ikincide sertifika alıyor.  350 defa yanaşana biz hala pilot veriyoruz.  Pilot beklemeleri oluyor, dolayısıyla gecikmeler yaşanıyor. Zaten gümrükler 11’e kadar çalışıyor. Pilot gecikmesi yüzünden hava karardı diye oraya yanaşamıyorsunuz.  Çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz ve yüzbinlerce dolar para veriyoruz” dedi.

"MÜSTEŞARA ANLATTIK, HALA ÇÖZÜM YOK"

İMEAK DTO’nun 2014 Ocak ayı meclis toplantısında konuşan Ali Deniz Eraydın, müsteşara konuyu anlatmalarına rağmen bir çözüm bulunamadığına işaret ederek,”21 Kasım’da bir yönetmelik çıktı. Dediler ki mektubu alın gelin.  Gemilere ikmal yapamadık.  Teminat mektubunu götürdük, sistem kabul etmedi.  Yakıttaki ÖTV’ye teminat için isteniyor bu. Fakat yetkiliye anlatamıyorsunuz. Transit ticaret yaptığımızı söyledik, bu yüzden ÖTV de ödemiyoruz yani biz tahsil edip ödemediğimiz bir şeyin teminat mektubunu bankadan almaya zorlanıyoruz. Bunu almamamız lazım.  1 ay sonra bir değişiklik yaptılar. Dediler ki  transit ticaret yapanlar bundan muaf olacak” diye konuştu. 

"TÜRK DENİZCİLİĞİ ZARAR GÖRÜYOR"

Eraydın, sözlerine şöyle devam etti: “Yılda 1.8 milyon ton yakıt satıyorduk.  Amacımız bunu iki katına çıkarmak. Buna paralel olarak tankerlerimizi yeniliyoruz. Bu rakam buna benzer uygulamalar yüzünden 1.5 milyonun altına düştü. Sektörle uyumsuz uygulamalar yüzünden sektör zarar görüyor.  Türk denizciliği de zarar görecektir.”

www.ulasimonline.com
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim