• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Uzay Kampı öğrencilerin katılımıyla sonu erdi

Uzay Kampı öğrencilerin katılımıyla sonu erdi
Uzay Kampı Türkiye’nin 26 Ağustos-1 Eylül 2012 tarihinde düzenlediği, yılın son 6 Günlük Yaz Kampı Programı, Boeing sponsorluğuyla gelen 11 öğrencinin de katılımıyla sona erdi...

 

Uzay Kampı Türkiye’nin 6 Günlük Yaz Kampı Programı’na Boeing’in sağladığı bursla Ankara, Diyarbakır, Bolu, Kars ve Yozgat’tan katılan öğrenciler, eğlenceyi ve eğitimi bir arada yaşayarak unutulmayacak bir hafta geçirdiler. Kars’tan katılan Uğurcan Birdal (14) “Uzay Kampı’nda uzayla ilgili birçok şey öğrendik. Öğrendiklerimin okulumda bana avantaj sağlayacağına inanıyorum. Buradaki öğretmenlerimiz çok iyiler, kendimi sanki evimdeymiş gibi rahat hissettim. Bana Uzay Kampı’na gitme fırsatı verdiği için Boeing’e çok teşekkür ederim” derken, Bolu’dan gelen Elif Nur Özel (13) mutluluğunu “Buraya geleceğimi ilk duyduğumda çok sevinmiştim. Uzay Kampı’ndaki simülatörlere binerken kendimi sanki astronotmuşum gibi hissettim. Burada birçok şey öğrendim, çok mutluyum” diyerek dile getirdi.
 
Öğrencilere Uzay Kampı Türkiye programlarına katılabilmeleri için 2001 yılından beri destek olduklarını ifade eden Boeing Türkiye Başkanı Greg Pepin, eğitime verdikleri desteğe devam edeceklerini söyledi. Pepin  “Boeing, bu değerli girişime sponsor olarak Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen öğrencilere destek olmaktan onur ve mutluluk duymaktadır. Bu ilginç programa katılan öğrenciler, daha geniş bakış açısına ve uzay, havacılık ve teknoloji hakkında daha fazla bilgiye sahip olacaklar. Uzay Kampı’na 2001 yılından bu yana destek olmaktan gurur duyuyoruz ve bu desteği gelecek yıllarda da sürdüreceğiz” dedi.
 
Toplam 129 öğrencinin katıldığı, altı günlük programda astronot simülatörü kullanımı, sanal uzay mekiği uçuş görevi gibi eğitsel aktivitelerle beraber, barbekü partisi ve özel sunumlar gecesi gibi sosyal etkinlikler de yer aldı.
 
Uzay Kampı Türkiye; Türkiye’deki ilk ve tek, dünyadaki üçüncü uzay kampı olarak her yıl binlerce öğrenciye uzay bilimleri alanında uygulamalı eğitim vererek, çocukların zihinsel ve kişisel gelişimlerine de katkıda bulunuyor. Kampın sunduğu uluslararası programlara her yıl yurtdışından da çok sayıda öğrenci katılıyor.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim