• BIST 9524.59
  • Altın 2526.576
  • Dolar 32.5695
  • Euro 34.6479
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

''Uzay seyahati” için geri sayım başladı

''Uzay seyahati” için geri sayım başladı
“Uzay seyahati” için geri sayım başladı. İlk uçuş 2015 sonunda, deneme uçuşları ise haziran ayında yapılacak.
SCX şirketinin X-Cor Lynx Uzay Roketi’nin Türkiye temsilciliğini üstlenen VIP Turizm, ‘uzay seyahati’nin lansmanını önceki gün Hotel Les Ottomans’da yaptı. VIP Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ceylan Pirinçcioğlu ve eşi Zuhal Pirinçcioğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen davete iş ve cemiyet dünyasından çok sayıda tanınmış isim katıldı. Gecede Ceylan Pirinçcioğlu’nun açılışını yaptığı Tıkla Dünyayı adlı yeni web sitesi de tanıtıldı.
 
İLK UÇUŞ YILSONUNDA
 
X-Cor Lynx Uzay Roketi ile ilk uçuşun, 2015 yılı sonunda yapılması planlanıyor. Deneme uçuşları ise haziran ayında yapılacak. Uzay seyahatine Türkiye’den Ahu Aysal ve Ali Şen de katılacak.
 
ASTRONOT OLACAKLAR
 
İlk uçuşta roket, kalkışından 4 dakika sonra saniyede 3 bin 564 kilometre hıza ulaşacak. 58’inci kilometrede tüm motorlar kapanacak ve roket itme gücü ile 100 kilometre yükseğe tırmanacak. 100 kilometre yükseklik aşıldığında, geziye katılan herkes resmi olarak astronot kabul ediliyor. Uzay yolcuları, yer çekimsiz ortamda 7 dakika kaldıktan sonra düşüş başlayacak. Roketin kalkış ve inişi için Karayipler’in Curacao Adası’na özel olarak inşa edilen bir liman kullanılacak. ? İsmail BAYRAK
 
BEDELİ 100 BİN DOLAR
 
Uzay yolculuğuna katılmak için bugüne dek tüm dünyada bini aşkın kişi başvuruda bulundu. Kalkış ve inişiyle toplamda 1 saat süren bu eşsiz deneyimin bedeli ise 100 bin dolar.
www.ulastirma.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim