• BIST 9057.97
  • Altın 2293.771
  • Dolar 32.3117
  • Euro 35.128
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Uzmanlar, oto sürücülerini kış için uyarıyor

Uzmanlar, oto sürücülerini kış için uyarıyor
Kış mevsimin yaklaşmasıyla otomobil kullanıcıları için de yeni bir dönem başlamış oldu. Uzmanlar, oto sürücülerini araçlarının kışlık bakımını yaptırmadan yola çıkmamaları konusunda uyarıyor.

Uzmanlar, oto sürücülerini kış için uyarıyor

Kış mevsimin yaklaşmasıyla otomobil kullanıcıları için de yeni bir dönem başlamış oldu. Uzmanlar, oto sürücülerini araçlarının kışlık bakımını yaptırmadan yola çıkmamaları konusunda uyarıyor.

Pastırma sıcaklarının yaşandığı şu günlerde ülke geneli yazdan kalma sıcakların son demlerini yaşıyor. Kış mevsimine sayılı günler kala otomobil sürücüleri yazdan kalma bakımlarla yola çıkıyorlar. Yaklaşık 17 yıldır otomotiv sektöründe kendini gösteren Kuruçayırlı Otomotiv, otomobillerin kışlık bakımı için de hizmet veriyor. Kuruçayırlı Otomotiv Servis Sorumlusu Cevat Tahmazoğlu bu konuda sürücülere, "Otomobillerin kışlık bakım yaptırması tamamen can güvenliğiyle alakalı bir durum. Bunlardan en önemlisi araçlardaki lastiklerin değiştirilmesi ve kar lastiği dediğimiz vakumlu lastiklerin takılmasıdır. Bu lastikler takıldığında kaymayı ve patinajı önleyeceği için ciddi kazalar da önlenmiş olur." tavsiyesinde bulundu.

Araç kullanıcılarının dikkat etmesi gereken diğer önemli hususun araçların antifrizlerini ölçtürmeleri olduğuna değinen Tahmazoğlu, aksi halde kışın eksi (-) derecelerde motor soğutma suyunun donmasına neden olacağını, bunun da araç kullanıcılarının ciddi masraflarla, hasarlarla karşılaşmasına neden olacağını söyledi. Araç kullanıcılarının cam antifrizlerinde de hassas olması gerektiğini söyleyen Tahmazoğlu, iyi vasıflı olmayan cam antifrizlerinin göz yanmasına neden olduğunu sözlerine ekledi. Tahmazoğlu ayrıca, kışları Ankara'daki hava kirliliğinden dolayı otomobillerin boya korumasına dikkat edilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Fren, lastik ve akü gibi sistem bakımlarının ve özellikle akülerin kutup başlığının temizlenmesi gerektiğine işaret eden Tahmazoğlu: "Son dönemdeki araç kullanıcıları otomobil bakımı konusunda bilinçli. Bizler herhangi bir uyarıda bulunmadan aracını bakıma getiren birçok müşterimiz var." dedi. Büyükşehirlerde zincir kullanımının kalmadığını söyleyen Tahmazoğlu, sürücülerin artık vakumlu kar lastiğine yöneldiğini ifade etti. Tahmazoğlu, 2009 yılı Aralık ayında yüksek olan otomobil satışının yapılan kampanyalarla 2010 yılında da performansını koruduğunu belirtti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim