• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Uzmar simülasyon destekli tatbikatı yapıldı

Uzmar simülasyon destekli tatbikatı yapıldı
Uzmar Acil Müdahale Teşkilatı, Transas Şirketi'nin üretmiş olduğu PISCES simülasyon yazılımı üzerinde petrol kirliliği acil müdahale tatbikatını gerçekleştirdi.

Uzmar Acil Müdahale Teşkilatı simülasyon destekli ilk tatbikatını gerçekleştirdi

Uzmar Acil Müdahale Teşkilatı, Transas Şirketi'nin üretmiş olduğu PISCES simülasyon yazılımı üzerinde petrol kirliliği acil müdahale tatbikatını gerçekleştirdi.

Deniz çevresinin petrol ve diğer zararlı maddelerle kirlenmesinde acil durumlarda müdahale yetkisi almış olan UZMAR Denizcilik; 85 kişilik OPRC / HNS operasyon ve yönetim seviyesi eğitimlerini almış ekibi ile, Elastec American Marine’den temin edilen Deniz kirliliğine acil müdahale ekipmanlarının eğitim ve devreye alınma çalışmalarını Ekim Ayı başında tamamlanmıştı.

Tatbikatta Aliağa Nemrut Koyu içerisinde meydana gelen bir deniz kazası sonucu meydana gelen petrol kirliliğinin yayılımı simülasyon ortamında incelendi. Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Dr. Selçuk Nas danışmanlığında gerçekleştirilen tatbikatta yayılım verileri kullanılarak müdahale yeri ve zamanı ile kullanılması gereken müdahale araçları “eş zaman” ve “hızlı zaman” simülasyonlarla denenerek mevcut durum için en iyi müdahale planı hazırlandı. Tatbikat, UZMAR Nemrut Kılavuzluk İstasyonunda, Baş Kılavuz Kaptan Mehmet Togay, Kılavuz Kaptan Ersan Gürgül, Kılavuz Kaptan Mehmet Özsaygılı, Stajyer Kılavuz Kaptan Barbaros Ergezgin, Çevre Mühendisi Burhan Ertürk, Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Bahadır Aksu’nun katılımları ile gerçekleştirildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim