• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

UZMAR'dan Nemrut Koyu'nda acil müdahale tatbikatı

UZMAR'dan Nemrut Koyu'nda acil müdahale tatbikatı
Asıl uzmanlık faaliyetleri olan kılavuzluk ve römorkörcülük hizmetleri yanında acil müdahale hizmetinde de yılları geride bırakan UZMAR, Nemrut Koyu’ndaki 6 kıyı tesisinin katılımıyla ortak acil müdahale tatbikatını gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz salı günü Nemrut Koyu'nda UZMAR koordinatörlüğünde; Liman İşletmeleri ve Nakliyecilik Sanayi Ticaret A.Ş., BATIÇİM Batı Anadolu Çimento Sanayi A.Ş., İDÇ Liman İşletmeleri A.Ş., NEMPORT Liman İşletmeleri ve Özel Antrepo Nakliye Tic. A.Ş, PETKİM Petrokimya Holding A.Ş, MİLANGAZ Lpg Dağıtım San. ve Tic. A.Ş. olmak üzere 6 kıyı tesisinin iştirakiyle ortak deniz kirliliği acil müdahale tatbikatı gerçekleştirildi. 

Yapılan tatbikatta Aliağa Liman Başkanlığı ve Aliağa Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri gözlemci olarak katıldı. Acil durum senaryosu, Nemrut Koyu'nda gemi çatışması sonucu bölgedeki tüm kıyı tesislerini  etkileyebilecek bir  ağır gemi yakıtı  sızıntısı üzerinden oluşturuldu. UZMAR’ın Nemrut Limanlar bölgesinde konuşlandırdığı acil müdahale ekipmanları, römorkörleri ve diğer deniz vasıtaları kullanılarak senaryoda belirtilen petrol döküntüsünün yayılması çeşitli tipte bariyerler kullanılarak engellendi. Döküntü sıyırıcılar vasıtası ile toplanarak yüzer tanklara ve sahile kurulan tanklara alındı ve sonrasında atık alım tesisine gönderildi. 

UZMAR koordinasyonunda Aliağa Nemrut Koyu'nda 6 kıyı tesisinin bir arada ve etkin iştirakiyle 2010 yılından bu yana 6 ayda bir gerçekleştirilen acil müdahale tatbikatlarıyla önemli bir tecrübe ve işbirliği seviyesine ulaşıldığı görüldü. Bölgedeki petrol ve diğer tehlikeli yük taşıyan tanker trafiğinin hızla artıyor olması beraberinde deniz kazaları sonucu oluşabilecek petrol ve kimyasal madde döküntüleri riskini de sürekli yükseltiyor. Müdahaleye her an hazır böyle bir tecrübe ve kapasitenin bölgede varlığı tüm kamusal ve sosyal paydaşlara güven veriyor.

uzmar-003.jpg

uzmar1-002.jpg

uzmar2-003.jpg

uzmar3-003.jpg

uzmar4-003.jpg

uzmar5-003.jpg

uzmar6-003.jpg

uzmar7-002.jpg

uzmar8-001.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim