• BIST 9139.12
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Vali Aksoy ile Öztürk'ten eğitim protokolü

Vali Aksoy ile Öztürk'ten eğitim protokolü
“Eğitime %100 Destek Kampanyası” çerçevesinde Bafra ve Ayvacık ilçelerinde Pansiyon, Lise ve İlköğretim Okulu yapımı için Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve Hayırsever İşadamı Galip Öztürk tarafından protokol imzalandı.

Bafra ve Ayvacık için protokol imzalandı

“Eğitime %100 Destek Kampanyası” çerçevesinde Bafra ve Ayvacık ilçelerinde Pansiyon, Lise ve İlköğretim Okulu yapımı için Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve Hayırsever İşadamı Galip Öztürk tarafından protokol imzalandı.

Protokol kapsamında Bafra ilçesinde Bafra Fen Lisesi için 300 öğrenci kapasiteli pansiyon binası, Ayvacık ilçesinde ise Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ve 12 derslikli ilköğretim okulu yapılması planlanıyor. Konuşma yapan Hayırsever İşadamı Galip Öztürk, “Samsun benim doğduğum şehirdir. Doğduğum şehre, özellikle eğitim alanında hizmet vermek benim için çok önemli. Ben, babamın geliri olmadığı için ancak İmam Hatip Lisesi ikinci sınıfına kadar okuyabildim. Bugün Allah nasip etti. Bu ülke için, Samsun için çalışıyorum. İstihdam yaratmanın ne kadar kutsal olduğunu bilenlerdenim. Eğitimin istihdamdan da daha önce geldiğini düşünüyorum. Eğitimsizlik cehalettir. Kazandığımızın bir kısmını eğitime aktarmak bu ülkeye bir vefa borcudur. Bir ilin, bir bölgenin kalkınması o bölgenin tanıtımı ve turizmiyle olur. Hızla gelişen Karadeniz Turizminde Samsun'un da yer almasını istiyorum.” dedi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise konuşmasında, “Eğitime yüzde yüz destek kampanyası başladığından itibaren, Samsun’daki hayırsever ve kuruluşların eğitimle ilgili desteklerine katkılar devam ediyor. Bu kampanya başladığından itibaren Samsun genelinde 899 derslik ve 2202 kapasiteli öğrenci yurtları, 20 lojman ve spor salonları hayırsever ve kurumlarca gerçekleştirildi. Bu çalışmaların içerisinde hayırsever Galip Öztürk’ün daha önce yaptığı yatırımlar da var.80 dersliği, 8 okul kapsamı içerisinde bazıları ek derslik, okul olmak üzere ve 4 lojman,384 kapasiteli öğrenci yurdunu Galip Öztürk bey yaparak Millî Eğitime, çocuklara hediye etti. Sayın Galip Öztürk’ün eğitime yaptığı katkılar önemli bir alan teşkil etmektedir. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum. Bugün üç eğitim kurumun protokolünü imzalayacağız. Önümüzdeki günlerde inşaatları başlayacak. Ben, hem geçmişte yaptığı, hem de bugün ve bundan sonra eğitime yapacak katkılarından dolayı Sayın Galip Öztürk’e bir kez daha teşekkür ediyor, hayırseverlerimize örnek oluşturmasını diliyorum. İnsanın doğduğu bölgeyi unutmayarak bu tür yatırımlara destek vermesi oldukça önemli ve anlamlıdır. Özellikle eğitime yapılacak katkılar,geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerin sağlıklı bir birey olarak yetişmeleri bakımından oldukça önemlidir.Otelcilik ve turizm alanında ihtiyaç duyacağımızı düşündüğümüz bir okulun yapılacak olması, önümüzdeki süreçte hedef olarak ortaya koyduğumuz Samsun'daki turizmin daha iyi bir noktaya taşınması adına önemli bir katkı sağlayacaktır. Ayvacık ilçemiz ve bu bölge, Bakanlar Kurulu'nca turizmi gelişme ve koruma alanı olarak ilan edildi. Önümüzdeki dönemde başta bu bölge olmak üzere Samsun’u turizm adına daha iyi bir noktaya taşıyabilmek için büyük bir gayret içerisinde olacağız.İl Özel İdaresi olarak, İl Turizm Stratejik Planını gerçekleştirmek üzere ihalesini gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemlerde turizm Master Planını hep beraber hazırlayacağız. Doğu Karadeniz Turizm Master Planına Samsun’da dahil edildi. Doğu Karadeniz’de turizm odaklı kalkınmayı hedef alan planlama ve çalışmalar var.Bu çalışmalarda Samsun'da yer alacak. Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesi, Turizm sektöründe nitelikli ara eleman yetiştirilmesi konusunda önemli bir katkı sağlayacaktır. Ayrıca; Ayvacık'taki ilköğretim okulumuzun, Bafra'daki Fen Lisesi Yurdumuzun yapılmasıda oldukça önemli. Bu protokolün Samsunumuza ve Millî Eğitimimize hayırlı olmasını diliyor emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Program sonunda Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’a, Hayırsever İşadamı Galip Öztürk ve Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur tarafından Ayvacık Fahri Hemşehrilik Beratı ve Ayvacık Eynel Köprüsü Resmi takdim edildi. Düzenlenen programa Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, İl Millî Eğitim Müdür Vekili İsmail Yavuz, Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Çarşamba Kaymakamı Nusret Şahin, Ayvacık Kaymakamı Ferhat Vardar, Samsun Spor Kulübü Başkanı Erkut Tutu ve davetliler katıldı.

Antalya’da seminerde bulunan ve imza törenine katılamayan Samsun Millî Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç gönderdiği mesajda,  “Bugün Samsun’da bulunamadığım için üzgün ancak ilimize eğitim binaları yapılacağı içinde bir o kadar mutluyum. Sayın Galip Öztürk’e hem Samsunumuza hem ülkemiz eğitimine yapmış olduğu katkı ve fedakarlıklarından ötürü çok teşekkür ediyorum. Özellikle Bafra Fen Lisesi’nin yurt binasının yapımını da gerçekleştireceği için ayrıca teşekkür ediyorum. Tüm işadamlarını Samsun’da eğitime destek vermeye davet ediyorum.” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim