• BIST 9656.17
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Vali Mustafa Büyük yamaç paraşütüyle uçtu

Vali Mustafa Büyük yamaç paraşütüyle uçtu
7. Uluslararası Serdivan Yamaç Paraşütü Festivali'ne katılan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, İranlı pilot eşliğinde yamaç paraşütüyle uçtu.

Serdivan Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 7'ncisi düzenlenen festivale Amerika, İran, İngiltere, İspanya, Romanya ve Türkiye'den 60'a yakın paraşütçü katılıyor. Etkinliklere katılan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, bir süre sporcularla sohbet etti. Büyük, daha sonra İranlı pilot eşliğinde yaklaşık 15 dakika yamaç paraşütüyle uçtu.

 
Büyük, uçuşun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, hayatı boyunca unutamayacağı bir uçuş gerçekleştirdiğini belirterek, “Bu kadar güzel bir cofrafya Sakarya için de bölge için de bir nimet. Spor ve heyecan adına her şeyimiz var. Turizm adına her şeyimiz var. Doğal, tabii güzelliklerimiz, gölümüz, denizimiz, nehirlerimiz... Yamaç paraşütüyle Sakarya'nın hava sporlarında da çok özel bir yeri oldu. İranlı pilot eşliğinde uçtuk. Onlar da dünyanın en güzel yerlerinden birisi olduğunu söylüyorlar” dedi.
 
BU HEYECANI TATTIRMAK İSTİYORUZ
 
 
Festival koordinatörü Muhammet Şirali ise festivalin geleneksel hale geldiğini ifade ederek, vatandaşları da rehber pilotlar eşliğinde uçurduklarını anlattı. Havanın rüzgarlı olması nedeniyle uçuşlara bir süre ara verdiklerini kaydeden Şirali, şunları söyledi:
 
“Vatandaşlarımıza paraşüt heyecanını tattırmak istiyoruz. Bu amaçla isteyen her vatandaşa paraşütle uçma şansı veriyoruz. Rehber pilotumuzla beraber vatandaşlarımız bu heyecanı yaşıyor. Şu anda 5 tane iki kişilik paraşütümüz var. Bu paraşütleri vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Ücretsiz bir çalışma bu. İsteyen vatandaşımız kayıt yaptırıyor. Daha sonra kura çekiyoruz ve her gün belli sayıdaki vatandaşımızı paraşütle uçuruyoruz. Bu anlamda çok güzel bir organizasyon oldu. Çok sayıda vatandaşımız ilk kez uçuş heyecanını yaşadı burada.”
 
Festival, 4 Eylül Salı günü (yarın) sona erecek.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim