• BIST 9645.02
  • Altın 2414.538
  • Dolar 32.5801
  • Euro 34.8134
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Van Gölü kıtalar arası lojistik köprü olacak

Van Gölü kıtalar arası lojistik köprü olacak
Avrupa’dan Orta Asya ülkelerine ve Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine yapılan demiryolu yük ve yolcu taşımacılığı açısından Van Gölü’nün çok stratejik bir konuma sahip olduğunu belirtildi.

Avrupa’dan Orta Asya ülkelerine ve Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine yapılan demiryolu yük ve yolcu taşımacılığı açısından Van Gölü’nün çok stratejik bir konuma sahip olduğunu belirtildi. AKP Van Milletvekilleri Van Gölü için yapımına başlanan iki feribot için ortak bir açıklama yaparak Van Gölü geçişi için iki yeni feribotun yapımına başlanmasıyla birlikte Avrupa ve Asya arasında taşıma koridorlarında Londra'dan Çin'e kesintisiz bir demiryolu koridorunun sağlanmasının amaçlandığını ifade ettiler. Açıklamada “Bilindiği üzere İstanbul Haydarpaşa ile İran’ın Başkenti Tahran’a kadara uzanan demiryolu bağlantısı Van Gölü üzerinden feribotlarla sağlanmaktadır.

Türkiye’nin Orta Asya ülkelerine demiryolu ile ulaşabileceği tek güzergâh olan Van Gölü feribot taşımacılığının güçlendirilmesi ve hızlandırılması amacıyla imal çalışmaları devam eden iki adet feribot ve bunların inşası için gereken kuru havuz ve iskelelerin inşaat çalışmaları devam etmektedir. Bu çalışmalar kapsamında; kuru havuz inşaatının yüzde 90’ı tamamlanmıştır. Son kısım kapak ve pompa odasının inşaatı devam etmektedir. 2012 Temmuz ayı sonunda tamamlanması planlanmıştır.

Gemilerin yanaşacağı Van İskelesinin İskele anosu, kilitlenme yapısı, rampa ayağı inşaatının kazılarının çakılması tamamlanmış Ekim ayı sonunda tamamlanması öngörülmektedir. Feribotlardan bir adedinin sac işleme işinin yüzde 60 tamamlanmış 2013yılında teslim edilmesi hedeflenmektedir. İkinci feribot ve proje bitim tarihi ise 2014 olarak planlanmıştır” diye belirtildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim